Прва „А” лига: Други пораз ватерполиста ЖАК-а у сезони

Ватерполисти ЖАК-а изгубили су на свом базену, у утакмици трећег кола Прве „А” лиге, од панчевачке Младости резултатом 10:13 (3:4, 2:5, 1:2, 4:2) што им је, уз једну победу, други неуспех у повратничкој сезони у нашем другом рангу.

Панчевци су велики део сусрета контролисали, имали на великом одмору предност од 9:5, повисили разлику за још један гол у трећој четвртини и онда су себи могли дозволити да последњу четвртину нешто слабије одиграју, а ипак неупитно и уверљиво тријумфују у банатском дербију. Тренер ЖАК-а Мирослав Мунћан признаје да је његова екипа врло лоше одиграла и у одбрани и у нападу.

– Од почетка утакмице били смо у контра ритму, ништа није функционисало како треба и победа Панчеваца је заслужена. Морамо се преиспитати сви одреда, почев од мене па редом до сваког играча посебно. Треба да исправимо грешке и да пробамо да се вратимо на прави пут. Није нас заварало ни то што је Младост у прва два кола доживела поразе, јер они су малом разликом те утакмице губили од београдских клубива Бањице и Таша, два од три најјача тима у лиги, па сам и очекивао тежак меч за нас, али нисам претпостављао да ћемо баш оволико подбацити – каже Мунћан.

Наредни ривал Кикинђана биће поменути Таш, у Београду. Уместо за викенд, утакмица је на распореду већ у среду увече, пошто Београђани немају други термин на базенима у главном граду.

– Надам се да ћемо се искупити за овај пораз, иако смо вечерас баш пали  психички, а и физички смо лоше изгледали – закључује Мунћан.

ЖАК: Буши, Палатош 1, Наћук 3, Зорић, Будурин 2, Јовановић, Илић, Радановић, Јакшић, Гавранов 1, Симић, Талаја 3, Степанов, Грбић.

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

(ВИДЕО) Матурантским плесом средњошколци послали најлепшу слику из Кикинде

Уз звуке из Штраусове опере „Слепи миш” кадрил на тргу испред Градске куће матуранти средњих...

(ВИДЕО) Кикиндски малишани учествовали у Кросу РТС-а

Малишани из кикиндских вртића учествовали су на 34. кросу РТС-а „Кроз Србију“. У дворишту Гимназије „Душан Васиљев“...

Don`t copy text!