Марко Вукобрат, спортски директор ОФК Кикинде: Петим местом пребацили смо план

Подвукли су црту у ОФК Кикинди. Севернобанатски српсколигаш, као повратник у једну од четири групе трећег ранга, окончао је сезону на петом месту па је задовољан и Марко Вукобрат, спортски директор клуба из Дистричке улице.

– Исплатом последње плате у сезони, 10 дана пре договореног термина, играчи и стручни штаб отишли су на заслужен одмор. Управа је сезону оценила успешном, план је и пребачен освајањем пете позиције, а није баш све прошлог лета упућивало да ће овако да буде. Најпре, било је нам је тешко да пре годину дана пронађемо тренера каквог смо желели, а затим и појачања. Успели смо да све коцкице сложимо, међутим ништа није било случајно, већ након што смо непрестано комуницирали са новим тренером Владимиром Шпоњом. Свако евентуално појачање проверавали смо на више страна, знали смо шта желимо и нисмо хтели да се опечемо као пре две сезоне када смо након пласмана у Српску лигу експресно и испали – каже Вукобрат.

Јесен је била успешнија у односу на пролеће.

– Нисмо могли да одржимо континуитет добрих игара што је било и очекивано.Трудили смо се да што више кикиндских играча добије шансу, неки су поверење искористили, неки не. Оно што је сигурно, момци су имали  добре услове, терени су били у оптималном стању, а примања свих редовна. Епилог је био одличан рад и све набројано и у будућем периоду морамо да  одржавамао и подижемо на још виши ниво. Као спортском директору, драго ми је што се после дуго времена други клубови и менаџери распитују за наше играче. Многима су интересантни: Лукић, Мојсиловић, Бељић, голман  Опарница, Лолић, Бенке, Рафаел

Жеља је, ипак, очување костура тима.

– Никога на силу нећемо да задржавамо, а волео бих, ако играчи већ одлуче да оду, да то буду клубови у вишем рангу и да тамо добију адекватну минутажу. Како год било, ми морамо имати и имаћемо замену за сваког који евентуално оде, а чак и када би сви остали, потребна је надоградња и ове екипе. Пре свега, морамо да побољшамо брзину и офанзиву да би могли да играмо лепши и атрактивнији фудбал са више постигнутих голова. Таквим појачањима ћемо да тежимо, иако немамо много времена до првих дана јула када ће да стартују припреме – јасан је Вукобрат.

Д. П.

ВЕЧЕРА

Након врло добре сезоне у Српској лиги „Војводина“, екипа, тренери и руководство ОФК Кикинде окупили су се на вечери у ресторану „Белавила” пред одмор и паузу која ће потрајати, највероватније, до 2. јула.

УСПЕХ ШПОЊЕ И СА СЕЛЕКЦИЈОМ ВОЈВОДИНЕ

Тренер Шпоња имао је успеха и као селектор ФС Војводине. Минулог викенда тријумфовао је с изабраницима на турниру региона у Лозници, али у екипи није било његових ученика из ОФК Кикинде. Иначе, селекција Војводине, предстојеће јесени у Старој Пазови, бориће се за пласман на европску сцену. Ривали ће јој бити победници региона у Северној  Македонији, Словачкој и Велсу.

ТВОЈ БРЗИ ИНФО (ВИДЕО): Кратко, јасно, суботом

Погледајте преглед недељних дешавања у Кикинди- ТВОЈ БРЗИ ИНФО са Александром Станкић. Пратите нас на...

ТВОЈ БРЗИ ИНФО и ове суботе на вашем порталу

Погледајте преглед недељних дешавања у Кикинди- ТВОЈ БРЗИ ИНФО са Александром Станкић. Пратите нас на...

ТВОЈ БРЗИ ИНФО: Ново на Кикиндском порталу (Видео)

Погледајте преглед недељних дешавања у Кикинди- ТВОЈ БРЗИ ИНФО са Александром Станкић. Пратите нас на...

Don`t copy text!