(VIDEO) U OŠ „Milivoj Omorac“ uloženo 12 miliona dinara u protekle tri godine

U protekle tri godine značajna sredstva uložena su u bolje uslove rada u Osnovnu školu „Milivoj Omorac“ u Iđošu. Radovi su finansirani iz gradskog budžeta i pokrajinskih sekretarijata, a nova oprema dobijena je na konkursima republičkih ministarstava, istaknuto je prilikom posete pokrajinske poslanice Stanislave Hrnjak, gradonačelnika Nikole Lukača i članice Gradskog veća Valentine Mickovski ovoj obrazovnoj ustanovi.

-Obišli smo školu i uverili se šta je to urađeno, ne samo u prethodne tri, nego u proteklih desetak godina. Adaptirane su učionice, sanitarni čvorovi, kabineti i sve što je bilo potrebno. Ne postoji razlika u tome da li je škola na selu ili u gradu, podjednako se ulaže. Ovo je bila prilika da vidimo šta u perspektivi treba rešavati. Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine ranijih godina podržavao je, a potrudićemo se da i dalje izdvaja sredstva za projekte koji znače našim školama, te ih pozivam da apliciraju na konkursima koji će biti raspisani – istakla je Stanislava Hrnjak.

Gradonačelnik Nikola Lukač naveo je da je za tri godine u iđošku školu uloženo 12 miliona dinara.

-Kada se sredstva obezbede zajedničkim snagama može puno toga da se uradi. Dokaz za to je upravo škola „Milivoj Omorac“. Ne postoji ništa lepše od toga nego da đacima obezbedimo bolje uslove za učenje i nenastavne aktivnosti. Pokrajina, Republika i Grad ulažu u najvažnije, našu decu. Svi započeti projekti, ali i oni koji su prioritetni biće podržani – precizirao je Nikola Lukač.

Zamena osvetljenja u fiskulturnoj sali i u zgradi škole, novi nameštaj u učionicama, opremanje kancelarija za šta je Grad izdvojio milion, a pokrajina 600.000 dinara, u 2021. i 2022. godini, deo su onoga što je urađeno, rekao je Aleksandar Aćimov, direktor škole.

-Zahvaljujući lokalnoj samoupravi, ali i nadležnom pokrajinskom sekretarijatu u školi imamo bolje uslove. Prošle godine sanirani su toaleti za šta je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje opredelio tri miliona dinara. Postavljeni su novi podovi u učionicama i hodnicima, kao i prilazima školi, učionice su, kao i hodnici, okrečeni, opremljena je školska biblioteka i formiran je kabinet za tehniku i tehnologiju . Za ove namene iz gradskog budžeta dobili smo 6,8 miliona. U školi je novim računarima opremljen informatički što je poklon Ministarstva obrazovanja – dodao je Aćimov.

Fasada na zgradi je prioritet u narednom periodu i škola će sa ovim projektom konkurisati za sredstva. Ovu obrazovnu ustanovu pohađa 122 đaka i svake školske godine ima više učenika zahvaljujući konkursu koji omogućava kupovinu kuća na selu. Osim iz Iđoša u školskim klupama je i 12 učenika iz Sajana.

A.Đ.

 

Don`t copy text!