И наш град данас послао подршку деци која се лече од малигних болести и њиховим родитељима

Кикинда је данас била један од 30 градова у којима је НУРДОР – Национално удружење родитеља деце оболеле од рака обележило Светски дан деце оболеле од рака – 15. фебруар.

Централна манифестација са музичким програмом организована је на Тргу код фонтане. Наступили су малишани из АДЗНМ „Гусле“, Дечији хор „Чуперак“ Предшколске установе и школе плеса „Step Up“ и „Dance and Soul“ и Ена Гогић.

– Дајемо подршку деци која се лече и њиховим родитељима, као и онима који су изгубили децу – каже Љубица Татић, волонтерка НУРДОР-а у Кикинди. – Потребна је и материјална и психичка и свака помоћ. Процес лечења је дуг, а надлежно министарство, рецимо тешко одобрава помоћ за негу другог лица – некада се чека годинама или се уопште не добије.

У име локалне самоуправе, манифестацији је присуствовао председник Скупштине града, Младен Богдан.

– Изашли смо у сусрет НУРДОР-у да се у Кикинди обележава овај дан јер је веома важна подршка деци која се лече и њиховим породицама. Читаво наше друштво има одговорност да се посвети томе. Постоји податак да сваког дана једно дете оболи од рака. Морамо да пошаљемо апел да се подигне свест о томе. Ово је само један мали знак пажње како би знали да Град мисли на њих – рекао је Богдан.

Тачно у 13 сати, под слоганом „И ја се борим“, симболично је у Кикинди, као и у више од 30 градова у Србији пуштен зелени балон у облику срца у знак подршке за све малишане који се сада лече. У Србији скоро сваке недеље једно дете, нажалост, премине од малигне болести, наводи се на сајту НУРДОР-а и наглашава да ће Удружење, ове године, у својим активностима посебну пажњу посветити промоцији и унапређењу права деце у болници, онако како су дефинисана у Повељи о правима деце у болници Европског удружења за бригу о деци у болницама.

На данашњој манифестацији подршке у Кикинди биле су постављене и кутије за добровољне прилоге, а сви који желе и могу да помогну деци у Србији која се лече од малигних болести, могу да пошаљу СМС са бројем 1 на 1150.

С. В. О.

ТВОЈ БРЗИ ИНФО: Ново на Кикиндском порталу (Видео)

Погледајте преглед недељних дешавања у Кикинди- ТВОЈ БРЗИ ИНФО са Александром Станкић. Пратите нас на...

(ВИДЕО) Бачкоградиштани победници „3х3 фудбал финала Србије”

Састав из Бачког Градишта победник је „3x3 фудбал финала Србије” које је данас одржано у...

(ВИДЕО) На 1.200 квадрата салон „Форма идеале“ у Кикинди: Прва три дана попусти за купце

  У Кикинди је отворен салон намештаја „Форма идеале“ на адреси Милоша Великог 54. Прва...

Don`t copy text!