Хумаитарни плесни фестивал окупио 250 плесача

Удружење спортског плеса „Денс Н Соул – Ритмик“ организовало је пети хуманитарно плесни фестивал „КИ ДЕНС ФЕСТ“.  Ове године мали плесачи, осим за своје маме и тате, баке и деке и све остале који су у великом броју били да их подрже у Спортском центру „Језеро“, плесали су за Марка Линкина(13) који се већ шест година храбро бори са тумором лимфома.

-Захвални смо што има људи добре воље који желе да помогну Марку. Он је у реадмисији и стање са лимфомом се прати, али тренутно има компликације са бубрезима. Јануара га поново очекује болничко лечење како би се утврдило шта се дешава са бубрезима и ово вече нам свима пуно значи – истакла је Ана Марија Линкин која је хуманитарној вечери присуствовала са синовима Марком и Николом.

Осим домаћина кикиндској публици представили су се и спортски плесачи из Сомбора, Суботице, Београда, Новог Сада и Новог Кнежевца.

-Циљ нам је да промовишемо модерни плес, а на самом отварању угостили смо  хорић позоришта „Лане“. Као и сваког децембра и овога смо са нашом верном публиком којој смо приредили прелепо плесно вече. На сцени је било 250 плесача свих узраста од најмлађих до најстаријих  – навела  је Мирна Крнић из удружења „Денс Н Соул“ које има осам група плесача распоређених по категоријама од четири до 14 година .

У ранијем периоду на овој манифестацији сакупљала су се средства за помоћ Арсену Танацкову, Дечијем диспанзеру те су купљени инхалатор и два пулсна оксиметра, Петри Ђорђевић, Дамјану Петрову.

Подршку хуманитарној плесној вечери дала је и градска управа, а догађају је присуствовала чланица Градског већа Валентина Мицковски.

-Драго ми је што је велики број суграђана подржао „КИ ДЕНС ФЕСТ“ који и ове године има хуманитарну ноту. Ово је право доба године да покажемо солидарност, али и да се промовишу плес и љубав – рекла је Валентина Мицковски.

 

ТВОЈ БРЗИ ИНФО: Ново на Кикиндском порталу (Видео)

Погледајте преглед недељних дешавања у Кикинди- ТВОЈ БРЗИ ИНФО са Александром Станкић. Пратите нас на...

(ВИДЕО) Бачкоградиштани победници „3х3 фудбал финала Србије”

Састав из Бачког Градишта победник је „3x3 фудбал финала Србије” које је данас одржано у...

(ВИДЕО) На 1.200 квадрата салон „Форма идеале“ у Кикинди: Прва три дана попусти за купце

  У Кикинди је отворен салон намештаја „Форма идеале“ на адреси Милоша Великог 54. Прва...

Don`t copy text!