Саниран спортски терен у Гимназији и Економско-трговинској школи

Нову школску годину ученици Гимназије „Душан Васиљев“ и Економско – трговинске школе почели су са санираним спортским теренима. Настава физичког васпитања често се обавља у дворишту, а користе га и рекреативци тако да  подлога која је била на рукометном, кошаркашком, терену за мали фудбал била  похaбана од честог коришћења.

 

-Пре почетка школске године, захваљујући средствима локалне самоуправе, пресвучен је нови слој на теренима, офарбан је бетон на рукометном терену, као и трибине. Замењене су поломљене клупе и постављени нови голови – рекла је Мирјана Дражић, директорица Гимназије „Душан Васиљев“.

Терен у дворишту изграђен је 2008. године и од тада није саниран.

-Безбедност ученика нам је на првом месту. У обе школе има око 700 ученика и сви користе терен, а ту су и рекреативци којих има свакодневно – додала је наша саговорница.

Током распуста урађене су текуће поправке на згради, али оно што је приоритет је санација унутрашњости и фасаде објекта.

-На Савету родитеља истакнута је неопходност комплетног уређења зграде која је наменски грађена као школа. Пре три године урађен је пројекат комплетне санације за коју су неопходна знатна средства – истакла је Дражићева.

Зграда у којој наставу похађају гимназијалци и ученици Економско – трговинске школе датира из 1900. године иако је „Велиокикиндска гимназија“ настала две године раније. Прво је, 1858. године, изграђен простор у којој је сада сала за физичко васпитање која је најстарија у Европи.

ТВОЈ БРЗИ ИНФО: Ново на Кикиндском порталу (Видео)

Погледајте преглед недељних дешавања у Кикинди- ТВОЈ БРЗИ ИНФО са Александром Станкић. Пратите нас на...

(ВИДЕО) Бачкоградиштани победници „3х3 фудбал финала Србије”

Састав из Бачког Градишта победник је „3x3 фудбал финала Србије” које је данас одржано у...

(ВИДЕО) На 1.200 квадрата салон „Форма идеале“ у Кикинди: Прва три дана попусти за купце

  У Кикинди је отворен салон намештаја „Форма идеале“ на адреси Милоша Великог 54. Прва...

Don`t copy text!