Концерт Музичке школе поводом јубилеја

Поводом 70 година постојања Основне музичке школе „Слободан Малбашки“, у среду, 20. септембра, биће одржан концерт у Народном музеју. У свечаној сали, за своје ђаке, родитеље и остале суграђане, наступиће наставници и бивши ученици Школе. Концерт почиње у 18 сати.

Нижа музичка школа основана је 14. септембра 1953. године, на иницијативу грађана. За само десетак дана од почетка акције „Иницијативном одбору“ се пријавило преко стотину деце, и то највише за клавир, чак 70 одсто, затим за виолину и хармонику. Одлуку о оснивању донео је Градски народни одбор уз сагласност Савета за просвету и културу АП Војводине.

Покретачи акције бавили су се мишљу да школи дају име по Миодрагу Грујићу, Кикинђанину, првоборцу, љубитељу музике и врло даровитом виолончелисти који је живот завршио у НОБ-у.

Школи је дато име „Слободан Малбашки“ на предлог оснивача и првог директора, Миливоја Крстића, у знак сећања на младог првака београдске опере, раскошног тенора, једног од најбољих које ова сцена памти, којем је каријера прекинута у 28. години, погибијом у Другом светском рату.

ТВОЈ БРЗИ ИНФО: Ново на Кикиндском порталу (Видео)

Погледајте преглед недељних дешавања у Кикинди- ТВОЈ БРЗИ ИНФО са Александром Станкић. Пратите нас на...

(ВИДЕО) Бачкоградиштани победници „3х3 фудбал финала Србије”

Састав из Бачког Градишта победник је „3x3 фудбал финала Србије” које је данас одржано у...

(ВИДЕО) На 1.200 квадрата салон „Форма идеале“ у Кикинди: Прва три дана попусти за купце

  У Кикинди је отворен салон намештаја „Форма идеале“ на адреси Милоша Великог 54. Прва...

Don`t copy text!