10 децембра, 2023

Европска недеља мобилности – вожња бициклима до „Млаке“

Град Кикинда се и ове године прикључује највећем догађају у Европи посвећеном одрживој урбаној мобилности – Европској недељи мобилности, која се одржава од 16. до 22. септембра.

Активности у овој недељи усмерене су ка ограничавању коришћења аутомобила у урбаним зонама и промовисању здравог начина живота – бициклизма, пешачења.

Секретаријат за заштиту животне средине, пољопривреду и рурални развој Градске управе града у суботу, 23. септембра, организује рекреативно-бициклистичку вожњу oд Кикинде до фазанерије „Млака“ (Ловачког удружења „Кикинда“) и позива суграђане да се прикључе.

Окупљање учесника је на паркингу испред Ватрогасног дома, у улици Марка Краљевића 4, од 9.30 до 10 сати. Ручак, освежење, одмор и предавање о историјату ловства у Кикинди биће организовани на фазанерији „Млака“ од 10.45 до 12.15. Повратак у Кикинду је најкасније до 13 сати. Укупна дужина пута (оба смера) је око 15 километара.

Све додатне информације о акцији могу да се добију у Секретаријату за заштиту животне средине, пољопривреду и рурални развој града Кикинде, на бројеве телефона 315-901 и 315-904.

не, не , не!!!!!!