Вучић: На скупу ћу понудити нова решења и дијалог

БЕОГРАД – Председник Србије Александар Вучић изјавио је да ће на данашњем скупу „Србија наде“ понудити нова решења и дијалог са онима који мисле другачије.

„Трудићу се да говорим помирљивим језиком, понудити нова решења и нове ствари и позвати на дијалог оне који мисле другачије. Не зато што сам слаб, не бисте веровали колика је моја унутрашња снага данас и јуче. Имам неуобичајени мир и моја улога ће се од понедељка променити. Имаћемо скуп и о томе ћу причати“, рекао је Вучић за ТВ Пинк.

Додао је да у демократијама не могу сви да мислите исто, нормално је да има више демонстранција, али је нормално да се те тензије решавају изборима.

„Постоји процедура како се смењује председник и морате да скупите потписе две трећине народних посланика. Они то немају и рекао сам им да ћу им помоћи у томе, али онда се иде на референдум и ако народ каже да је за смену председника, ја сам смењен. Али ако народ каже да нису, онда су они у проблему“, указао је Вучић.

Истакао је да у Србији постоје јасно прописане законске процедуре и да се у Србији неће бити „Мајдана“ и заузимања зграда.

„Ми смо их пустили прошли пут, не зато што не можемо да сачувамо Скупштину, већ да би се видело ко спроводи насиље и да људи виде да се трудимо да им речима објаснимо да не чине кривична дела. Тек када су уши у Скупштину и почели да руше, полиција је реаговала. Тако је било и са РТС-ом“, подсетио је Вучић.

(РТ Војводине)

ТВОЈ БРЗИ ИНФО: Ново на Кикиндском порталу (Видео)

Погледајте преглед недељних дешавања у Кикинди- ТВОЈ БРЗИ ИНФО са Александром Станкић. Пратите нас на...

(ВИДЕО) Бачкоградиштани победници „3х3 фудбал финала Србије”

Састав из Бачког Градишта победник је „3x3 фудбал финала Србије” које је данас одржано у...

(ВИДЕО) На 1.200 квадрата салон „Форма идеале“ у Кикинди: Прва три дана попусти за купце

  У Кикинди је отворен салон намештаја „Форма идеале“ на адреси Милоша Великог 54. Прва...

Don`t copy text!