Eрика Бански на челу Немачког удружења Кикинда

Немачко удружење Кикинда је 19. маја у Културном центру одржало изборну скупштину и изабрало нови управни одбор. Уместо Александра Конечнија, дугогодишњег председника, изабрана је Ерика Бански, уредница веб-странице Удружења.

На место Хилде Бански, потпредседника и члана првог Националног савета Немаца у Србији, изабран је Јован Бутер, дугогодишњи члан Удружења. Остали чланови управног одбора су: Јован Блат, Ксенија Боканић Коврлија, Винцензо Марано, Смиљана Ратко и Милена Вукашиновић.

У име старог Управног одбора – због болести председника – говорила је Хилда Бански. Истакла је да су првенствени циљеви Удружења били: остварење позитивне слике о Немцима који живе у овим крајевима, неговање националног идентитета кроз језик, културу, и обичаје Немаца, као и неговање добросуседских односа. Ови циљеви су и остварени.

У име новизабраног Управног одбора на указаном поверењу захвалила се Ерика Бански. Истакла је изузетан рад и достигнуте резултате претходног руководства, са жељом да се тај рад настави увођењем нових садржаја и коришћењем нових технологија и медија за комуникацију.

ТВОЈ БРЗИ ИНФО: Ново на Кикиндском порталу (Видео)

Погледајте преглед недељних дешавања у Кикинди- ТВОЈ БРЗИ ИНФО са Александром Станкић. Пратите нас на...

(ВИДЕО) Бачкоградиштани победници „3х3 фудбал финала Србије”

Састав из Бачког Градишта победник је „3x3 фудбал финала Србије” које је данас одржано у...

(ВИДЕО) На 1.200 квадрата салон „Форма идеале“ у Кикинди: Прва три дана попусти за купце

  У Кикинди је отворен салон намештаја „Форма идеале“ на адреси Милоша Великог 54. Прва...

Don`t copy text!