Свечаном академијом и доделом плакета најбољима обележен Дан школе „Свети Сава“

Свечано, у Народном позоришту, запослени и ученици Основне школе „Свети Сава“ обележили су Дан школе и школску славу. Богат музичко – сценски програм припремили су учитељи, наставници и ђаци, а међу великим бројем добрих ученика истакло се шесторо најбољих ученика осмог разреда: Огњен Орашанин, Лара Адамов, Сташа Блажић, Никола Андрић, Ана Војводић и Јована Карић.

Захваљујући преданости учитеља и наставника Сташа Блажић успела је да са најбољим оценама савлада задато градиво, али и да се издвоји из појединих предмета.

-Подједнако волим друштвене и природне предмете, тако да сам успехе остварила на такмичењима из српског језика, математике, хемије. Пуно знања стекла сам и у оквиру школских пројеката у којима сам учествовала. Планирам да упишем природни смер Гимназије „Душан Васиљев“ – открила нам је Сташа.

И Огњену Орашанину основна школа остаће у најлепшем сећању.

-Трудио сам се и успео у томе да остварим одличан успех током досадашњег школовања, а имао сам и резултате на такмичењима. Пронашао сам се у решавању задатака тако да сам био први из математике, а и енглески за мене није страни језик, јер сам освојио високо друго место. Основна школа остаће ми у најлепшем сећању – сазнајемо од Огњена.

Ове године Дан школе обележен је многобројним активностима те су ученици имали прилике да учествују у турнирима у таблићу, шаху, на ликовном конкурсу, такмичењу у лепом писању, да се опробају у угледним часовима и иконописању.

-У све активности укључили смо и друге школе, а посебно бих истакла спортски турнир организован у Спортском центру „Језеро“. Доделом плакета „Свети Сава“  нашим најбољим ученицима желимо да честитамо на труду и иницијативи коју су показали током основног школовања и да им на овај начин покажемо да су они понос наше школе – додала је директорица Гордана Рацков.

Свечаној академији су присуствовале колеге из других школа и родитељи, али и чланице Градског већа Валентина Мицковски и Мелинда Гомбар.

-У име Града и лично име свим ученицима и просветним радницима честитам школску славу уз жељу да остварују што боље успехе и резултате. Ово је прилика да се још једном подсетимо на првог српског просветитеља и да негујемо праве вредности – напоменула је Валентина Мицковски.

ТВОЈ БРЗИ ИНФО: Ново на Кикиндском порталу (Видео)

Погледајте преглед недељних дешавања у Кикинди- ТВОЈ БРЗИ ИНФО са Александром Станкић. Пратите нас на...

(ВИДЕО) Бачкоградиштани победници „3х3 фудбал финала Србије”

Састав из Бачког Градишта победник је „3x3 фудбал финала Србије” које је данас одржано у...

(ВИДЕО) На 1.200 квадрата салон „Форма идеале“ у Кикинди: Прва три дана попусти за купце

  У Кикинди је отворен салон намештаја „Форма идеале“ на адреси Милоша Великог 54. Прва...

Don`t copy text!