Звонко Богдан разгалио срца Кикинђана: Вратио све у време које се поновити неће

Уз ванвременске хитове барда панонског мелоса Звонка Богдана завршене су треће „Кикиндске тамбурашке свечаности“. У препуном дворишту кикиндске Курије познатог интерпретатора, најпопуларнијег певача војвођанских хрватских, буњевачких и мађарских народних песама пратио је оркестар  14 тамбураша.

-Добро вече Кикиндо, северни Банату и Војводино. Добро вече и свим житељима Србије – поздравио је са бине многобројну публику Звонко Богдан. – И на овом концерту вратићу вас у времена која се више никад поновити неће. Прошетаћу вас кроз Панонију од Загорја до Карпата, од Високих Татра до узбурканог Балкана. Биће и песама и пјесама и писама.

Представљајући оркестар са којим наступа Звонко Богдан рекао је  да су једини и најбољи тамбурашки оркестар који датира из 1957. године тада Радио Новом Саду, а данас Радио телевизије Војводине. Маринко Пиуковић, члан оркестра који свира бас додао је да га годинама прате на концертима.

-Звонко Богдан је, пре свега, велики професионалац на сцени и са њим је веома лако сарађивати. Волим да кажем да је он и диригент и певач и вођа оркестра и комплетног програма. То је јединственост коју поседује и сви смо срећни што га служи здравље и глас и може да наступа. Звонко Богдан увек истиче да интерпретира панонску музику, репертоар региона, а највише га краси староградска песма  и јединствен је у томе – рекао је Пиуковић.

Концерту је присуствовао и градоначелник Никола Лукач.

А.Ђ.

Don`t copy text!