Званични крај грејне сезоне 15. априла

Грејна сезона и званично ће бити завршена 15. априла. Већ сада, с обзиром на неуобичајено високе температуре за ово доба године, ЈП „Топлана“ станове корисника загрева у јутарњим сатима, након чега се грејање гаси, сазнајемо од в.д. директора Душана Марјановића.

-Грејна сезона протекла је без већих проблема и хаварија. Кварови на мрежи, које смо имали током зиме, отклоњени су максималном брзином. Реконструкције и санације топловода у протеклом периоду дају резултате. Имали смо благу зиму која је погодовала и нама и нашим корисницима. Наплата од корисника је 95 одсто и користим ову прилику да их похвалим – истакао је Марјановић.

„Топлана“ остаје у приправности до 1. маја, након чега ће започети ремонти. У току је израда плана шта ће бити урађено у овој години.

-Сигурно је да ће се радити на топловоду који се налази у дворишту Тржног центра „Пијаца“. У протекле две године на овом потесу било је неколико хаварија, тако да ће бити замењено 110 метара цеви, а урадиће се и нови шахт и вентили. Магистрални вод иза поменутог тржног центра и рачва се према Гимназији и Економско-трговинској школи и згради Микинице и према деветоспратници – рекао је наш саговорник.

Било је и неколико хаварија на топловоду у дворишту Браће Татића где се налази рејонска подстаница.

-Имали смо цурење односно губитке на мрежи. Успели смо да евидентирамо проблем и неопходно је заменити 60 метара топловода. Очекујем да ће и ова траса бити замењена ове године – додао је Марјановић.

А.Ђ.

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

(ВИДЕО) Матурантским плесом средњошколци послали најлепшу слику из Кикинде

Уз звуке из Штраусове опере „Слепи миш” кадрил на тргу испред Градске куће матуранти средњих...

(ВИДЕО) Кикиндски малишани учествовали у Кросу РТС-а

Малишани из кикиндских вртића учествовали су на 34. кросу РТС-а „Кроз Србију“. У дворишту Гимназије „Душан Васиљев“...

Don`t copy text!