30 новембра, 2023

Завршен упис на ВШССОВ: Расте интересовање за васпитаче

У Високој школи струковних студија за образовање васпитача (ВШССОВ) завршена су сва три уписна рока, а број нових студената је изнад очекивања.

– Већу заинтересованост него ранијих година показали су будући бруцоши, посебно за смер струковни васпитач деце предшколског узраста. За овај и за смер струковни васпитач за традиционалне игре имали смо укупно 120 слободних места и попунили смо све буџетске позиције – каже Ангела Месарош Живков, директорица Школе.

На предшколски смер уписано је 59 студената, од тога 45 буџетских, а на традиционалном смеру је 11 уписаних, од којих су петоро корисници буџета.

– Задовољни смо, боље је него прошле године, имамо 16 студената више, посебно на предшколском смеру. Сви који су се пријавили су и положили пријемни испит, само су, у односу на број бодова, заузели место међу самофинансирајућим или студентима на буџету – каже директорица.

Од прошле године и самофинансирајући студенти могу да добију смештај у Дому ученика, али под друкчијим условимма плаћања. У Дому је конкурс у току, па још нема информација о томе колико ће будућих педагога из других места и имати прилику да станују у њему. Право да конкуришу за смештај немају једино студенти који су обновили годину.

У Вишој педагошкој у току је други уписни рок на мастер студије. У првом року свршени студенти заузели су 27 од расположивих 50 места.

Основне студије у овој школи трају три године и за самофинансирајуће студенте година кошта 54 хиљаде динара. Цена мастера је 75 хиљада и све је могуће платити на десет месечних рата.

не, не , не!!!!!!