Завршен први „Кикинда куп” и друго коло Купа Србије у стрељаштву: Градоначелник Лукач уручио медаље најбољима

На монтажном стрелишту у дворани „Језеро”, завршено је дводневно надметање у оквиру којег је Кикинда и клуб с именом града био сјајан организатор другог кола Купа Стрељачког савеза Србије ваздушним оружјем односно првог „Кикинда купа”, који су окупили око 200 стрелаца сениора и јуниора из: Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине, Северне Македоније и Бугарске. Медаље најбољима уручио је градоначелник Кикинде Никола Лукач.

У већини дисциплина победили су фаворити, а догађај је у значајној мери обележио повратак Иване Анђушић Максимовић. Олимпијска вицешампионка у троставу из Лондона 2012. такмичила се први пут после две године и стигла до бронзе ваздушном пушком, којом је пак улогу фаворита оправдала најбоља спортисткиња ЈСД Партизан Андреа Арсовић. Сребро је припало Александри Хавран (Јединство Стара Пазова) најуспешнијој и у јуниорској конкуренцији. Европска шампионка овим оружјем Теодора Вукојевић није наступила.

Медаље у такмичењу пиштољем за мушкарце поделили су најбољи српски стрелци у овој дисциплини. Тријумфовао је олимпијски вицешампион Дамир Микец (Полицајац), испред Димитрија Гргића (Академац) и нашег Кикинђанина Душка Петрова.

Пиштољем за даме била је најпрецизнија Бранкица Зарић, такође наша суграђанка, али чланица Новог Сада. Сребро је припало Биљани Маркош (Полицајац), а бронза Марти Нововић („Драган Јевтић Шкепо”), најуспешнијој јуниорки. Зорана Аруновић прескочила је друго коло.

У одсуству сениорских репрезентативаца, у такмичењу ваздушном пушком за мушкарце тријумфовао је Богдан Јовановић („Чика Мата”). Уз њега, на победничком постољу нашли су се јуниор Алекса Ракоњац (Панчево 1813) и Стеван Јовановић („Чика Мата”) који је дошао до бронзе. Друго коло Купа Србије било је уједно и први дан турнира „Кикинда купа”.

Данас, другог дана надметања, у „Кикинда купу”, српским такмичарима припала су два златна одличја. Наши стрелци доминирали су у такмичењу ваздушним пиштољем за мушкарце. Тријумфовао је Димитрије Гргић (Академац), који је у мечу за злато савладао младог клупског друга Луку Милошевића. Трећи је био члан националног тима и најбољи стрелац Кикинде – Душко Петров.

Младе српске такмичарке, обе чланице Ниша, освојиле су златно и сребрно одличје у надметању пушком. До победе је дошла Љиљана Цветковић, а друго место припало је Наталији Павловић. Бронза је отишла Бугарки Петји Лукановој.

Ваздушним пиштољем у женској конкуренцији тријумфовала је некадашња јуниорска првакиња Европе, Бугарка Мирослава Минчева. Друштво на победничком постољу правиле су јој Олга Стојановић („Алекса Дејовић”) и Јелена Томић (Кикинда).

Коначно, Северни Македонац Мартин Ангелски однео је победу ваздушном пушком за мушкарце, испред Новосађана Томе Ердеија и Филипа Костића.

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

(ВИДЕО) „Козара“ поново уговара производњу са пољопривредницима

https://youtu.be/fAQrpDR18Vg?si=lN7EuMEo1aC8tKm-   Пшеницу, иако је у солидном стању, потребно је заштитити, истакао је у подкасту...

(ВИДЕО) Посета високих званичника МУП-а: Кикинда обезбеђује заштиту својих грађана

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић...

Don`t copy text!