Заказана 35. седница локалног парламента

Седница Скупштине града, 35. по реду, биће одржана у уторак с почетком у 10 часова. Одборници ће разматрати 19. тачака дневног реда, сазнајемо од председника градске Скупштине Младена Богдана. Између осталог је и доношење одлуке решења о отуђењу катастарске парцеле  у Кикинди  из јавне својине. Реч је неизграђеном грађевинском земљиште у грађевинском подручју. Према извештају о процени тржишне вредности грађевинско земљиште укупне површине 31.982 метара квадратних чија је почетна цена 160.000 евра. Катастарска парцела се отуђује ради изградње производно пословних објеката малих и средњих предузећа чија делатност не производи буку, вибрације и загађења. Рок за изградњу и пуштање у рад објекта је три године од дана солемнизације уговора код јавног бележника. Вредност инвестиције је 400.000 евра, а привредник има намеру да запосли 40 радника.

-Отуђење земљишта у Блоку 41 и 43, Индустријска зона код ЖАК-овог стадиона, може да допринесе стварању још бољих привредних услова за добробит наших суграђана. Више о овој тачки дневног реда говорићемо на седници локалног парламента – рекао је Богдан.

Доношење одлуке о усвајању средњорочног плана Града Кикинде за период од 2024. до 2026. Године и Стратегије развоја спорта Града Кикинде са акционим планом за период 2024-2030 такође су уврштене у предстојеће заседање.

– Разматраће се и доношење решења о давању сагласности на одлуке Надзорног одбора ЈП „Аутопревоз“ о усвајању  измене ценовника услуга превоза у приградском и градском саобраћају. Цене превоза нису мењане од 2019. године и у ранијем периоду нису усклађиване са стопом реалне инфлације, што је довело до тога да су већ дужи период испод економски оправданих – појаснио је Младен Богдан.

Биће речи и о давању сагласности на Статут ЈП за комуналну инфраструктуру и услуге „Кикинда“,  одлуци о изменама одлуке о тарифи комуналних такси, као и доношење одлуке о изради измена и допуна Плана детаљне регулације за Блок 24 и део Блока 46  у Микронасељу,  извештају о раду градског Штаба за ванредне ситуације Града Кикинде за 2023. Годину, о образовању и именовању Локалног савета родитеља Града Кикинде за школску 2023/2024. Годину, као и о решењима о разрешењу и именовању чланова појединих школских одбора .

А.Ђ.

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

(ВИДЕО) „Козара“ поново уговара производњу са пољопривредницима

https://youtu.be/fAQrpDR18Vg?si=lN7EuMEo1aC8tKm-   Пшеницу, иако је у солидном стању, потребно је заштитити, истакао је у подкасту...

(ВИДЕО) Посета високих званичника МУП-а: Кикинда обезбеђује заштиту својих грађана

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић...

Don`t copy text!