ЖАК изгубио у главном граду: Од очаја до сјаја и натраг

У седмом колу Прве „А” лиге, ватерполисти ЖАК-а поражени су у Београду од тима Старог града, резултатом 10:6, у утакмици одиграној на махове. Београђани су водили 2:1 након прве четвртине, а на великом одмору увећали су предност на 4:1. Трећа деоница припала је уверљиво (4:1) ЖАК-у па су екипе у последњу четвртину ушле резултатски поравнате – 5:5. Уследио је, међутим, нови пад клуба из нашег града и тада су домаћини заправо били и најдоминантнији – 5:1 било је у последњој деоници сусрета. Тренер Мирослав Мунћан каже да је ЖАК у овој утакмици одиграо од очаја до сјаја и натраг.

– Грешили смо доста у прве две четвртине, постигли тек гол, а у трећој смо били одлични. Међутим, тада смо се и силно енергетски истрошили и онда физички пали баш када је било најпотребније, у завршници – истиче Мунћан.

Наредног викенда у кикиндском „Језеру” гостоваће ватерполисти шабачке Саве, познаници из нижег степена, а и они су као и наша екипа летос изборили пласман у  други ватерполски ранг Србије.

– Ми смо ушли као шампиони, они кроз бараж, али шта је било минуле сезоне, небитно је. Сада знамо једино да морамо добити овај меч. Остаје нам после тога још једно гостовање у Београду против клуба с имемом главног града, а увек је тешко против београдских екипа узети бодове на њиховим базенима – јасан је Мунћан.

ЖАК после седам утакмица има по три победе и пораза и уз реми, с 10 бодова, налази се у средини табеле.

ЖАК: Бушић, Стојадинов, Наћук, Зорић, Будурин 3, Јовановић, Илић, Радановић 2, Палоташ, Гавранов, Симић, Талаја 1, Степанов, Видицки. 

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

(ВИДЕО) „Козара“ поново уговара производњу са пољопривредницима

https://youtu.be/fAQrpDR18Vg?si=lN7EuMEo1aC8tKm-   Пшеницу, иако је у солидном стању, потребно је заштитити, истакао је у подкасту...

(ВИДЕО) Посета високих званичника МУП-а: Кикинда обезбеђује заштиту својих грађана

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић...

Don`t copy text!