Зачинско биље из програма „Овде гајимо љубав“

„Овде гајимо љубав“ назив је програма-терапије баштованством која се спроводи у Центру за пружање услуга социјалне заштите. Корисници Центра данас су изашли на трг и понудили суграђанима зачинско биље које су сами узгојили.

– Посејали смо биљке пре два месеца, све нам се примило, и пуно смо радили. Имамо лимунски, црвенолисни и обичан босиљак, жалфију, нану, све у саксијама,  и резано цвеће са лавандом, рузмарином, матичњаком и наном – каже Слободан Крста.

Поред тезге код Културног центра су и родитељи који су, такође, учествовали у овој пластеничкој производњи у програму поводом Дана породице.

– Ово је трећа година како спроводимо акцију, а на трг излазимо више пута у току године. Имамо и воћњак који је у фази раста, са 60 садница и за сада су нам већ помало родиле кајсије и шљиве. У пластенику узгајамо и цвеће и надамо се да ћемо га изнети на продају и посадићемо га у нашем дворишту како бисмо оплеменили простор – каже Николета Павлов, в. д. директор Центра.

Ароматично биље продаје се по симболичној цени од 150 динара за саксију, а велики мирисни букети резаног биља су сто динара и суграђани их радо купују. Прикупљени новац баштовани из Центра искористиће за екскурзије и друге своје активности. Продаје на тргу данас ће бити до 14 сати и поново сутра од 10 до 14, а  затим и на следећем базару Туристичке организације.

(ВИДЕО) Предата листа Коалиције „Александар Вучић- Кикинда сутра”

Изборна листа кандидата за одборнике коалиције окупљене око Српске напредне странке „Александар Вучић- Кикинда сутра”...

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

Don`t copy text!