3 октобра, 2023

За викенд почиње пробни рад новог семафора – ове године још два радара и сигнализација у зони школе

Семафори на раскрсници улица Јована Јовановића Змаја и Михајла Пупина биће укључени већ за неколико дана. Грађевински радови су завршени, и почиње пробни рад нове сигнализације.

– План је да за викенд укључимо жуто трепћуће светло, како би се учесници у саобраћају навикли на семафор на овом месту – каже Мирослав Дучић, у Градском већу задужен за комуналну инфраструктуру и ванредне ситуације. – Чим се заврши обједињена процедура, семафор ће бити пуштен у рад. Очекујем да ће то бити у фебруару.

У постављање светлосне сигнализације на овој веома фреквентној раскрсници уложено је 5, 2 милиона динара – 2,7 милиона су средства Покрајинског секретаријата за енергетику, грађевинарство и саобраћај, а преостали износ обезбедио је Град Кикинда.

– Наредних дана започињемо и најављено постављање радара за детектовање повећане брзине код ЖАК-овог стадиона, какав већ постоји на углу Иве Лоле Рибара и Јована Јовановића Змаја. И ове радове суфинансираће исти секретаријат са 4,8 милиона динара, док ће Град уложити  7,2 милиона – каже Дучић.

За ову годину, како је рекао, планирано је постављање истог радара, али и  хоризонталне и вертикалне сигнализације у зони Основне школе „Јован Поповић“, што ће бити финансирано из истих извора.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

не, не , не!!!!!!