За већу безбедност учесника у саобраћају: Ускоро семафори на раскрсници улица Јована Јовановића Змаја и Михајла Пупина

Започети су радови на постављању инфраструктуре и инсталација за семафоре на раскрсници улица Јована Јовановића Змаја и Михајла Пупина.  Светлосна сигнализација допринеће безбеднијем одвијању саобраћаја на овој веома прометној раскрсници у Кикинди.

За саобраћајно техничко уређење и семафоризацију биће уложено укупно 5, 2 милиона динара са ПДВ-ом, од којих је 2,7 милиона динара суфинансирање Покрајинског секретаријата за енергетику, грађевинарство и саобраћај.

Укрштање Змај Јовине и Михајла Пупина је критична саобраћајна тачка у граду на којој се неретко догађају саобраћајне незгоде, те су возачи и саобраћајна струка сагласни у оцени да ће постављање светлосне сигнализације допринети повећању безбедности свих учесника у саобраћају.

Радови ће бити завршени до краја децембра, да би након добијања употребне дозволе почетком идуће године семафори почели са радом.

Како сазнајемо у градском Савету за саобраћај, ускоро ће бити постављен и радар на раскрсници код ЖАК-овог стадиона којим ће се надоградити постојећи систем смарт ситија. Саобраћај на углу улица Милоша Великог, Стевана Сремца и Стевана Синђелића регулише семафор који је постављен ове године.

 

 

 

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

(ВИДЕО) „Козара“ поново уговара производњу са пољопривредницима

https://youtu.be/fAQrpDR18Vg?si=lN7EuMEo1aC8tKm-   Пшеницу, иако је у солидном стању, потребно је заштитити, истакао је у подкасту...

(ВИДЕО) Посета високих званичника МУП-а: Кикинда обезбеђује заштиту својих грађана

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић...

Don`t copy text!