За средњошколце из Кикинде и Румуније предавање о пожарима

У оквиру Интерег програма прекограничне сарадње Србија – Румунија у токе је реализација пројекта „Ванредне ситуације“ (Romanian – Serbian Cross Border Risk Monitoring in case of Emergency Situations, RORS 218). Тим поводом данас, 18. и сутра, 19. октобра су предавања на тему „Реаговање у ванредним ситуацијама“.

На радионици одржаној у Техничкој школи, којој су поред средњошколаца из Кикинде присуствовали и њихови вршњаци из места Рекаш из Румуније, били су у прилици да сазнају нешто више о врстама пожара и како реаговати у датој ситуацији. Tема радионице у четвртак биће „Пожари на отовреном“ који су најчешћи у Кикинди и дешавају се доминантно у сезони обављања радова у пољопривреди. Гости из Румуније упознаће се и са туристичким знаменитостима највећег севернобанатског града.

Осим Кикинде и Зрењанина, партнери на пројекту су Агенција за ванредне ситуације из Темишвара, Инспекторат за ванредне ситуације „Банат“ за жупанију Тимиш из Темишвара и Инспекторат Жандармерије жупаније Тимиш из Темишвара.

Кикинди, као једном од партнера у пројекту, припало je око 110 хиљада евра. На тај начин, обезбеђена је ватрогасна опрема, намењена Одељењу за ванредне ситуације, као и вишенаменско возило-цистерна.

(ВИДЕО) На свечаности у Градској кући додељене борачке легитимације

У настојању да се побољша статус и положај бораца из ратова деведесетих, један од програма...

(ВИДЕО) Како да смањимо утицај стресогених фактора: Гост подкаста је др Горан Абрахам

Како утицати на смањење стреса и стресогених фактора који доводе до различитих болести, била је...

(ВИДЕО) Министарка др Дарија Кисић: Кикинда пример добре прaксе подршке породици и деци

https://youtu.be/FiBhRdb_kig?si=UzxqnrXNCAVSLhTn „Улица отвореног срца“ први пут организована у Кикинди била је посвећена деци са ахондроплазијом....