За Нађино лечење сакупљено више од три милиона динара: Породица Јанован спокојна чека терапију

Веселин и Нада Јанован позвали су нас у свој дом у жељи да нам саопште да је сакупљено свих три милиона динара за лечење њихове ћерке дванаестогодишње Нађе. Са осмехом на лицу и пуни позитивних емоција захвалили су свима који су помогли да се сакупи, за њих, огромна сума за роботску терапију која Нађу очекује током лета.

-Сада спокојни правимо планове за 3. јун, када Нађи почиње терапија у Београду. Пуни смо ишчекивања и очекивања добрих резултата тако да једва чекамо да почнемо са лечењем. Нисмо уопште очекивали да ћемо овако брзо доћи до потребног новца – каже Нада Јанован.

Хуманост коју су показали Кикинђани, изненадила их је и дала им ветар у леђа.

-Неизмерно хвала на несебичној и свесрдној подршци и помоћи породици, Граду Кикинда, пријатељима, појединцима, предузетницима, фирмама, спортистима, школама, као и који су помогли да се за непуних месец дана средства прикупе у целости. Локална самоуправа издвојила је недостајућа средства и то желимо да истакнемо. Ту су и амбуланта „Физио Банат“ која је анимирала навијаче „Црвене звезде“, рукометни клуб „Кикинда Гриндекс“, Бифе 97 „Сувача демо фест“, бенду „Феникс“, тамбурашком оркестру „Банатски валс и пријатељи“, пикадо клубовима „Мамутс“ и „Бечеј“ – рекла је Нада.

Нађа 3. јуна почиње са вежбама које ће трајати два месеца.

-Вежбе су напорне и трају четири сата дневно од понедељка до петка. Уколико Нађа буде могла да их издржи продужићемо их јер средстава за то има. Захваљујући граду  и прикупљеним средствима преко фондације „Буди хуман“ имамо више од три милиона динара. Тај новац неће пропасти, неће моћи да се злоупотреби и неће моћи да се користи у друге сврхе. Он ће нам послужити за наредне роботске терапије и физикалну терапију – појаснили су нам Нађини родитељи.

Део средстава, 15.000 евра, искористиће се за набавку RSQ апарата који се свакодневно користи и служи за обарање тонуса односно спазма који има у левој нози. Проблем који треба решавати је моторичке природе односно кретање. За то је  неопходна роботска терапија која је дала добре резултате код неуромишићних проблема насталих оштећењем кичмене мождине. Код Нађе постоји неуролошки дефицит и роботска терапија тачније апарат локомат може да помогне. Он симулира покрете које мозак прихвата обрађује их и користи их даље.

(ВИДЕО) Предата листа Коалиције „Александар Вучић- Кикинда сутра”

Изборна листа кандидата за одборнике коалиције окупљене око Српске напредне странке „Александар Вучић- Кикинда сутра”...

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

Don`t copy text!