30 новембра, 2023

За милион деце по 10.000 динара: Исплата једнократне помоћи државе почиње у понедељак

За једнократну новчану помоћ државе од 10.000 динара за децу до 16 година пријавили су се родитељи 1.101.000 деце, изјавио је министар финансија Синиша Мали. Исплата те помоћи креће у понедељак 25. септембра када ће бити исплаћен новац за првих пола милиона пријављене деце.

У уторак 26. септембра, како је додао министар, новац ће лећи на рачуне још 600.000 пријављене деце.

Према речима Малог, сви они који су уложили рекламацију на пријаву не треба да брину, уколико не добију новац у понедељак или уторак, њима ће 10.000 динара бити уплаћено наредних дана у зависности од тога како се рекламација буде решавала.

„Драго ми је да су се скоро сви родитељи деце која имају право на ову помоћ пријавили“, рекао је министар и нагласио да оволики број пријављене деце говори у прилог томе да је ова помоћ државе родитељима била потребна и да је дошла у право време.

Пријава деце на помоћ државе од 10.000 динара трајала је од 20. августа до 20. септембра и обављала се електронски на адреси idp.trezor.gov.rs. Процес пријављивања за ову једнократну помоћ државе је био врло једноставан, а подносиоци пријаве само је требало да унесу број личне карте и свој матични број, као и назив банке у којој желе да им буде уплаћен новац.

 

не, не , не!!!!!!