27 септембра, 2023

За изазивање панике и нереда на интернету запрећена казна до пет година затвора

За кривично дело изазивање панике и нереда путем друштвених мрежа или средстава јавног информисања, запрећена је казна и до пет година затвора, изјавио је стручњак за сајбер криминал, Саша Живановић.

Он је објаснио да су изазивање панике и нереда или угрожавање сигурности кривична дела која се гоне по службеној дужности. За кривично дело изазивање панике и нереда запрећене су казне у ставу 1, од три месеца до три године затвора и новчана казна, а у ставу 2, ако је та објава преко друштвених мрежа или преко средстава јавног информисања, запрећена је казна и до пет година затвора.

– Код кривичног дела угрожавања сигурности, запрећена казне су у ставу 1 до једне године, а до три године ако су упућене према члановима владе, новинарима, полицији, тужилаштву – додао је Живановић. – Неки људи који то објављујују нису ни свесни шта раде, нарочито када је реч о малолетницима и деци, узимајући у обзир њихову зрелост, перцепцију и да ли су свесни одговорности за ствари које пишу.

Испред екрана свог телефона или рачунара, људи су доста храбрији да изнесу нешто у сајбер простор што у реалном животу уопште не би могли да кажу, рекао је Живановић, а преноси РТВ.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

(ВИДЕО) Свечано у Руском Селу: Откривању споменика Арсенију III Чарнојевићу присуствовао и министар Селаковић

https://youtu.be/MlYvG-bjOyM?si=sbwb-0JjjaELrL5M У порти храма Успенија Пресвете Богородице у Руском Селу, уприличено је откривање и освећење...

не, не , не!!!!!!