За Часни крст пливаће се у Новим Козарцима и Кикинди

Пливање за Часни крст на Богојављење, 19. јануара,  дан када се Исус Христ крстио у реци Јордан, организује се и ове године на Старом језеру у Кикинди и у Новим Козарцима на језеру „Стрелиште“. У организацији МЗ Нови Козарци, Православне црквене општине и удружења грађанa, Козарчани ће 11. пут организовати пливање за Часни крст.

У Новим Козарцима пливање ће традиционално бити организовано у 11 часова. Пријављивање, на број телефона 064/44-63-731, траје до четвртка, 18. јануара. Лекарски преглед за све учеснике је обавезан.

У Кикинди се плива јубиларни, 10. пут, а  организатори су  Ронилачки клуб „Орка“ и Српска православна црква. Стојан Богосављев из “Орке” напомиње да се очекује доста заинтересованих, а број телефона за пријављивање је 063/384-792. Догај је на Старом језеру и почиње у подне. Иако је званично завршено 15. јануара, увек има оних који се одлуче у последњим данима да пливају тако да ће њима бити омогућено да пливају, уколико прођу лекарски преглед.

На Богојављење се освећује вода за коју се верује да је лековита и чудотворна. Чува се као чудотворна света драгоценост јер штити од нечистих сила. Никада се не квари. Пије се током целе године ради исцељења и заштите од свих болести, очишћења од злих страсти и ради опроштаја грехова, очишћења душе и тела.

(ВИДЕО) Кикиндски малишани учествовали у Кросу РТС-а

Малишани из кикиндских вртића учествовали су на 34. кросу РТС-а „Кроз Србију“. У дворишту Гимназије „Душан Васиљев“...

(ВИДЕО) Предата листа Коалиције „Александар Вучић- Кикинда сутра”

Изборна листа кандидата за одборнике коалиције окупљене око Српске напредне странке „Александар Вучић- Кикинда сутра”...

Don`t copy text!