Вучић: Запад очекује да признамо Косово и Метохију, уведемо санкције Русији и марионетски режим

Председник Александар Вучић изјавио је данас, у обраћању грађанима, да се ситуација око динара на КиМ ни на који начин није поправила или променила на боље упркос покушајима међународних представника и додао да ће притисак на српски народ на КиМ и на државу Србију бити већи.

„Ситуација око динара на Косову и Метохији ни на који начин се није поправила или променила на боље, упркос покушајима међународних представника да помогну по питању тешког положаја српског народа и убеде власти у Приштини да промене своје одлуке“, рекао је Вучић у Председништву Србије.

Како је рекао, не постоје никакве назнаке које говоре да ће те одлуке бити промењене.

„И у складу са тим, ми ћемо у наредном периоду бити приморани да доносимо различите одлуке којима ћемо се сналазити или проналазити алтернативна решења за снабдевање новцем, односно исплатом принадлежности, од плата до пензија нашем народу на Косову и Метохији. Ово сам рекао због тога што је сасвим јасно да се никоме по том питању не жури“, истакао је Вучић.

Дакле, тај притисак на Албанце неће бити већи, већ ће бити само већи притисак на српски народ и на државу Србију, додао је Вучић.

Запад очекује да признамо КиМ, уведемо санкције РФ и марионетски режим

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да Запад од Србије очекује три ствари – да призна Косово и Метохију, да уведе санкције Русији и да се у Србији уведе марионетски режим.

Он је на конференцији за новинаре рекао да је у оквиру првог захтева – да се призна Косово и захтев да се Србија одрекне Републике Српске.

„Одрицање од РС је један кључни разлог. Иако су се многи смејали, чињеница је да да ствари у Украјини не иду онако лако како су многи на Западу мислили, а против Русије. Руси су ти који имају иницијативу. Желели ми то или не, постоји опасност а већ се дешавала у прошлости и вероватно би на месту (председника Русије Владимира) Путина увек могао да се позивам на преседан што су и они чинили. Пошто то знају на Западу, важно је да се Косово покрије и рашће притисци на Србију, а на (премијера привремених приштинских институција Аљбина) Куртија неће. Хоће, али само да не дође до ситуације да Србија реагује, а то ни ми не желимо“, рекао је Вучић.

Како је појаснио у оквиру тога је важно одрицање од Републике Српске и да Србија активно ради против РС и само када је се одрекнемо бићемо добри.

Као другу ствар која се тражи од Србије он је навео увођење санкција Русији и антикинески став, а као трећи увести марионетски режим какав су имали до 2012. године.

Притисци на Србију долазе на три начина

Председник Вучић изјавио је данас да се притисци на Србију од стране међународних заједница спроводе на три начина: преко институција и политичара, случаја Бањска и стварања, како је рекао, бесмислених афера.

У обраћању нацији из Председништва Србије, Вучић је рекао да је циљ међународних притисака постављање власти у Србији која би била марионетска и служила њиховим интересима.

Говорећи о притисцима који, како је рекао, долазе преко институција, организација, агенција и домаћих, регионалних и међународних политичара и медија, Вучић је рекао да је њихов циљ стална криминализација и дехуманизација руководства Србије.

Као пример навео је насловну страну једног медија из Јунајтед групе на којој он пише да његов сарадник очитава бројила у Србији.

„Ја немам појма ни ко је човек, ни знам да ли сам га видео у животу, нисам, ни да ли сам се чуо, икад претпостављам да нисам. Нити ми шта значи његово име и презиме. Нити сам икад чуо за његову фирму, а онда се испоставило да је он мој сарадник, а то иде на насловној страни“, рекао је Вучић.

Како је рекао, циљ је да се преко лажи као што су прича о његовом оцу или изјава Борка Стефановића да се у Србији никада лошије није живело, створи лоша атмосфера у друштву.

„Дакле, то је један од разлога и смисао онога што раде. Преко, наравно, невладиног сектора, исти рецепт. Домаћи, регионални, међународни, то је потпуно свеједно. Фреедом Хоусе каже да је Србија пала за три места. Па пала је зато што је извештај писао човек који се зове Никола Буразер из ове земље. И увек на исти начин и увек се исто понашају и увек синхронизовано делују кад год је потребно на било који начин да се то учини“, поручио је Вучић.
Додао је да, како је рекао, комплетно цивилно друштво има исте финансијере, да су ту још различите групе за притисак, од верских до навијачких група.

„Њихова аргументација је стална демонизација Србије због тобожних, недемократских односно аутократских тенденција“, навео је Вучић.

Рекао је да се најчешће узимају избори, за које тврде да су недемократски, без икаквог доказа, и стање у медијима.

„Јер ће, као и на политичкој сцени, стање бити добро тек када се поставе снаге које ће у потпуности да им служе“, поручио је Вучић.

Како је навео, други начин притиска је Бањска.

То се, рекао је, ради да би се смањила кривица режима Аљбина Куртија, да се никада не би причало о покушају убиства Гаљака, деце Стојановић у Штрпцу, о протеривању Срба са КиМ, о сталним унилатералним потезима.

„Увек ћемо то да вадимо и да објашњамо и говоримо како је Србија ужасан пример“, рекао је Вучић.

Као трећи начин спровођења притиска на Београд навео је, како је рекао, стварање безбројних, бесмислених и измишљених афера, у смислу погоршања опште атмосфере у друштву.

„То значи да сваког дана измислите неког Вучићевог сарадника, није важно шта сте измислили, и онда људи кажу – па чекајте, ако је једна десетина од овога тачно, што су ови написали. Сваког дана ћемо људе тим да бомбардујемо. Стварно су ови грозни, стварно су лоши. Потребни су нам неки други“, рекао је Вучић.

Он је додао да људи не треба да мисле да је Михаел Рот случајно писао о наводним манипулацијама на изборима у Србији и да је изазвано стварном бригом за изборну ситуацију у Србији.

„Па, приметили сте да није написао ништа о изборима на северу Косова где је 3,4% људи изашло на изборе. То су за њега добри, легални, легитимни избори. Никакве везе то са истином нема. Никакви то нису поштени ни посматрачи, ни посредници, нити било шта друго. То су људи који имају своје виталне политичке интересе“, поручио је Вучић.

Вучић: Позивам владу да од понедељка крене у имплементацију препорука ОДИХР

Председник Србије Александар Вучић позвао је данас Владу Србије да брзо реагује поводом препорука ОДИХР-а и да у складу са тим од понедељка кроз радну групу крене у њихову имплементацију.

„Желим да позовем Владу Србије да анализира у потпуности – детаљно и темељно препоруке ОДИХР-а и да одмах крене у реализацију, у кратком року, све што је могуће одмах, али да покушамо да то буде свих 25 препорука“, рекао је председник у обраћању јавности.

„Имплементација је важна због нас, да ми знамо да имамо демократски поредак у земљи, а не то како ће неко други да нас види и да нас оцењује у складу са својим геополитичким интересима“, рекао је председник.
Додао је да је управо зато било важно што смо увек имали максималну уздржаност полиције и наших државних органа када су политички противници демонстрирали, без обзира што су брутално кршили све законе, заузимали аутопутеве, упадали у установе, нападали полицију.

Посао надлежних је, навео је председник, био да се у последњем тренутку интервенише уз минималну употребу силе, како би се показало да се наша демократија заиста разликује од демократије оних који нам читају лекције, који на дневном нивоу ухапсе по хиљаду људи који другачије мисле, само зато што демонстрирају испред неких објеката.

Танјуг

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

(ВИДЕО) „Козара“ поново уговара производњу са пољопривредницима

https://youtu.be/fAQrpDR18Vg?si=lN7EuMEo1aC8tKm-   Пшеницу, иако је у солидном стању, потребно је заштитити, истакао је у подкасту...

(ВИДЕО) Посета високих званичника МУП-а: Кикинда обезбеђује заштиту својих грађана

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић...

Don`t copy text!