Вучић: Васкрс – наш извор снаге да дамо најбољи одговор великим изазовима

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је честитку Његовој светости патријарху српском господину Порфирију, свештенству и монаштву, као и свим православним верницима, који Васкрс, највећи хришћански празник, славе по Јулијанском календару.

Васкрс је дан када се сабирамо и промишљамо о вечности, духовно се обнављамо и радујемо са породицом и пријатељима јачајући тако исконске врлине међусобне љубави и праштања“, написао је председник Вучић.

Он је истакао да верује да ће „и овај Васкрс бити непресушни извор снаге за наше слободарске напоре да дамо најбољи одговор великим изазовима који се постављају пред нашу државу и пред наш српски народ“.

„Наставићемо да се снажно и одлучно боримо за очување територијалног интегритета Републике Србије са нашом светињом над светињама Косовом и Метохијом као њеним саставним делом. Као што хришћани вековима сведоче истину Васкрса, наставићемо да се сложно залажемо за истину о нашем поносном народу“, истакао је Вучић, саопштила је Служба за сарадњу медија председника Републике.

Вучић је захвалио патријарху на постојаној служби и подршци за, како је рекао, очување душе нашег националног бића – Косова и Метохије.

„Са осећањем најдубљег поштовања, желим да нагласим неуморно деловање Ваше Светости и Српске православне цркве у мисији очувања нашег духовног, културног и историјског наслеђа, у решавању важних друштвених питања и неговању хармоничних међуверских и међунационалних односа. Захвалан сам Вам на постојаној служби и подршци за очување душе нашег националног бића: Косова и Метохије“, написао је Вучић.

Председник је истакао да дубоко верује да ће „даљи развој конструктивне сарадње између државних органа и свих традиционалних цркава и верских заједница бити значајан фактор у намери да у млађој генерацији ојачамо и очувамо осећај родољубља, љубав према нашој култури и историји и оданост високим идеалима слободе, правде, пожртвованости и саосећања“ и додао да нас Васкрс на то трајно сећа подстичући племените мисли и добра дела.

„Честитајући празник над празницима, желим да сва искушења и изазове којима је бременито наше доба, уједињени превазиђемо у вери у тријумф живота, доброте, слободе и правде. Ваша Светости, желим Вам обиље успеха у племенитој и одговорној служби првојерарха Српске православне цркве и честитам Вам Васкрс традиционалним поздравом: ХРИСТОС ВАСКРЕСЕ! ВАИСТИНУ ВАСКРЕСЕ!, честитао је Вучић.

Танјуг

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

(ВИДЕО) Матурантским плесом средњошколци послали најлепшу слику из Кикинде

Уз звуке из Штраусове опере „Слепи миш” кадрил на тргу испред Градске куће матуранти средњих...

(ВИДЕО) Кикиндски малишани учествовали у Кросу РТС-а

Малишани из кикиндских вртића учествовали су на 34. кросу РТС-а „Кроз Србију“. У дворишту Гимназије „Душан Васиљев“...

Don`t copy text!