Вредна донација: За градске и сеоске школе од Министарства просвете 450 рачунара

Савремену и квалитетну наставу данас је немогуће замислити без примене дигиталних технологија. Од Министарства просвете, основним и средњим школама на територији Града Кикинде, стигла је вредна опрема која ће бити значајна подршка у свакодневној настави.

Градске и сеоске школе, на самом почетку школске године, добиле су укупно 450 лаптоп и десктоп рачунара уз пратећу опрему- мониторе, видео бимове, штампаче, каже за Кикиндски портал Тихомир Фаркаш, председник Актива директора школа.

-Значајна наставна средства додељена су школама. Министарство просвете кренуло је у процес дигитализације школа и ми сад радимо на пројектима дигиталних школа односно дигиталних компетенције како бисмо реализовали различите садржаје на дигитални начин.

Ту се, пре свега, мисли на коришћење дигиталних уџбеника, приступ ученика дигиталним материјалима, па чак у перспективи и израда завршних испита или тестирања онлајн. Кикиндским основним и средњим школама додељено је 450 рачунара што ће значајно помоћи у организацији наставе- указује Фаркаш.

Градске и сеоске школе добиле су нову опрему, у зависности од броја ученика и постојећих дигиталних капацитета. Конкретно, Основна школа “Жарко Зрењанин” добила је 33 лаптоп и 12 десктоп рачунара са мониторима, захваљујући чему опремају још један информатички кабинет.

 

 

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!