30 новембра, 2023

Војвођански „Исток”: Живков сачувао „Жуте мраве”, Утржен им донео бодове, Новокозарчани поражени на југу Баната

Комплетирано је седмо коло војвођанског „Истока”, у којем је ЖАК након три пораза у низу остварио победу од 2:0 на свом терену над Радничким из Ковина, а новокозарачка Слобода поражена је 3:2 у Омољици од Младости.

На кикиндском вашаришту, голман Живков у неколико наврата сачувао је „Жуте мраве”, а у 58. минуту уследила је казна на супротној страни. Није пуно обећавала акција Будаиа, убацио је полувисоку лопту у казнени простор, а Утржен је све испратио и унутрашњим делом копачке проследио ју је у мрежу. Касније је Радивојац двапут асистирао Коцкару, који је могао оверити победу, али тада је голман Ковинаца Раденковић био на висини задатка. Утржен је, ипак, то учинио у 83. минуту, после главом упућене повратне лопте, забио ју је пуном ногом са 17 метара.

На југу Баната, Младост је повела у 13, а Ђорић је из слободног ударца поравнао у 34. минуту. На 2:1 Омољичани су повисили у 64, а до плус два стигли су у 77. минуту да би Лисица поставио коначан резултат поготком осам минута пре краја.

Преостали резултати седмог кола: Јединство (В) – Борац 3:2, Будућност – Пролетер 2:1, Војводина – Јединство (БК) 3:0, Русанда – БАК 3:1.

ТАБЕЛА: Војводина 16, Јединство (В) 14, Младост 13, ЖАК 12, Козара 11, Борац 11, Бегеј, Будућност 11, Пролетер 9, Слобода 9, Полет 9, Ц. звезда 9, Русанда 7, Раднички 7, Јединство (БК) 2, БАК 1.

У осмом колу, субота и недеља (15.30), играће: Борац – БАК, Јединство (БК) – Русанда, Ц. звезда – Војводина, Слобода – Полет, Бегеј – Младост, Раднички – Козара, Пролетер – ЖАК, Јединство (В) – Будућност.

не, не , не!!!!!!