Војвођански „Исток”: Тријумф „Жутих мрава”, по бод Новокозарчанима и Рускоселцима, пораз Великоселаца

Овога викенда стартовала је и Војвођанска фудбалска лига „Исток”, у којој се надмећу четири наша клуба, а победу на старту забележио је кикиндски ЖАК на свом Вашаришту, 3:1 савладао је меленачку Русанду. Новокозарачка Слобода и рускоселска Црвена звезда ремизирале су у гостима, и то истим резултатима – 2:2, у Ковину односно Банатском Карловцу, а Козара је у Банатском Великом Селу остала без бодова у сусрету с Војводином из Перлеза – 1:3.

У Синђелићевој пред безмало 400 гледалаца, ЖАК је повео иза казненог ударца, Јован Будаи био је сигуран с беле тачке средином првога дела, а претходно је након додавања Стефана Коцкара оборен Владимир Радивојац. У првом минуту надокнаде првога дела игре, након изведеног аута, Коцкар је мајсторски мало искоса с двадесетак метара погодио горњи угао гола Меленчана. Нису могли „Жути мрави”, као и најчешће током минуле сезоне, без стретса у финишу. Десетак минута пре краја меча Чокулов је одлично набацио, а Квргић још лепше погодио с полудистанце. Ипак, све је недоумице у трећем минуту судијског додатка отклонио Радивојац. Варком се ослободио чувара и искоса нациљао малу мрежу за коначан исход.

У Ковину, Слобода је двапут губила од Радничког, други пут с пенала, а Никола Галић поравнао је резултат, најпре у последњим тренуцима првога дела, а онда и у судијском додатку на крају меча.

Рускоселци пак против су Пролетера водили двапут. Петар Цвијановић донео је прву предност, Карловчани су изједначили, а Петар Бајић ближе одмору донео је ново вођство. На самом истеку меча Пролетер је стигао до бода.

У Банатском Великом Селу, пред можда и рекордно малим бројем гледалаца у званичној утакмици – било их је мање од 50, Војводина је лагано дописала стартне поене. Водили су Перлежани 3:0, тресли мрежу у раздобљу од 55. до 71. минута, а у финишу Драган Рофа поставио је коначних 1:3.

Резултати првог кола: Бегеј – Борац 0:0, Раднички – Слобода 2:2, Пролетер – Црвена звезда 2:2, Јединство (В) – Јединство (БК) 3:1, Будућност – БАК 1:0, ЖАК – Русанда 3:1. Козара – Војводина 1:3, Младост – Полет 0:0.

У другом колу, у суботу и недељу (17.00), играће: Борац – Полет, Војводина – Младост, Русанда – Козара, БАК – ЖАК, Јединство (БК) – Будућност, Црвена звезда – Јединство (В), Слобода – Пролетер, Бегеј – Раднички.

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

(ВИДЕО) „Козара“ поново уговара производњу са пољопривредницима

https://youtu.be/fAQrpDR18Vg?si=lN7EuMEo1aC8tKm-   Пшеницу, иако је у солидном стању, потребно је заштитити, истакао је у подкасту...

(ВИДЕО) Посета високих званичника МУП-а: Кикинда обезбеђује заштиту својих грађана

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић...

Don`t copy text!