30 новембра, 2023

Војвођанска лига „Исток”: Мршав бод ЖАК-а, пораз Рускоселаца

Комплетирано је 26. коло на војвођанском „Истоку”, а наши, кикиндски ЖАК и рускоселска Црвена звезда, забележили су реми односно пораз. „Жути мрави” одиграли су на свом Вашарипту 1:1 с Бегејом из Житишта, директним ривалом за опстанак, док су Рускоселци поражени у Омољици од Младости, резултатом 2:0.

ЖАК је против Житиштана који су дошли без резервних играча, у првом делу пропустио две одличне прилике, Кочиш је промашивао, а још једанпут овај је играч тукао замало преко пречке док је Бербаков погодио оквир гола. На супротној страни голман Живков спасио је Кикинђане, врховима прстију и уз помоћ стативе спречио је вођство гостију. Почетком наставка, у 52. минуту, Кочиш је напокон погодио из казненог простора, приземним ударцем, мало искоса са десне стране. На супротној страни Бегеј је, осам минута касније, поравнао преко Куча. Стезали су гости обруч од момента када су примили гол и то им се исплатило када је Куч  одмереним ударцем, уз стативу, с двадесетак метара савладао Живкова који је у овој ситуацији био немоћан.

ЖАК: Живков, Кнежевић, Ратко, Кочиш, Утржен, Радивојац, Стојков (Терзин), Пенавски, Детари (Пецарски), Дрљача, Бербаков.

Четири кола пре краја Рускоселци заузимају пето место с 43, а ЖАК је 13, први изнад тренутне црте опстанка, с 28 бодова.

не, не , не!!!!!!