10 децембра, 2023

Владимир Шпоња, тренер ОФК Кикинде: С додатним појачањима бићемо агресивнији

Трећи пораз у низу забележила је ОФК Кикинда. Словен је, головима у наставку победио на свом терену, а шеф струке севернобанатског српсколигаша Владимир Шпоња признаје да су Румљани заслужено освојили плен.

– У овом тренутку квалитетнија су екипа од нас, а ми се, иако смо знали одакле нам прети опасност, нисмо супротставили како треба осим донекле у првом полувремену. Мирков је пропустио сјајну прилику и питање је у којем би смеру ишла утакмица да је поентирао, а у наставку нисмо имали одговор на појединачни квалитет домаћина. Како је меч одмицао падали смо, снаге нам је понестајало па и дисциплина није била на потребном нивоу. Резервисти нису донели равнотежу, Словен је имао апсолутну контролу, а ми смо већ трећи пут заредом поражени према сличном сценарију – каже Шпоња.

Тако је недовољан број квалитетних играча за српсколигашки ранг узео данак.

– У задњи час ангажовали смо Николу Дукића, Алексу Спаића и Немању Чемана. Имају квалитет, а долазе и из добрих тренажних процеса. Дукић покрива целу леву страну и има искуство играња и у суперлигашким клубовима, а стиже из земунског Телеоптика с исписницом Партизана из којег је одлазио на позајмице. Нападач Спаић долази из требињског Леотара, а везни Чеман из кулског Хајдука. Млади су и верујем да ће нам помоћи, бићемо агресивнији.

У наредна два кола Кикинђани ће бити домаћини, у суботу (15.30) долазе Шајкашани.

– Иза нас је тешко раздобље, али и период пред нама неће бити много лакши иако смо двапут домаћини. Притисак ће бити велики, имаћемо императив победа, а Борац је, по индивидуалном квалитету, тим за врх табеле. Окосница састава већ дуго им је на окупу, а промена тренера у уводу трке покренула их је резултатски. Очекујем да и мој тим покаже и знање и карактер из прва три кола па да се извучемо из неугодне ситуације – јасан је Шпоња.

Резултати шестог кола: Борац – 1.мај Рума 0:2, Железничар – Раднички 4:0, Омладинац – Бачка 1:0, Бечеј – Тиса 5:4, Јединство – Кабел 1:1, Хајдук – Динамо 0:1, Нафтагас – Подунавац 1:1, Словен – ОФК Кикинда 2:0.

ТАБЕЛА: Железничар 13, Словен 12, Динамо 12, Кабел 11, Подунавац 10, Хајдук 10, 1.мај Рума 10, Тиса 9, ОФК Кикинда 9, Бечеј 9, Нафтагас 7, Раднички 7, Борац 6, Омладинац 6, Јединство 4, Бачка 2.

У седмом колу, у суботу и недељу, играће: ОФК Кикинда – Борац, Подунавац – Словен, Динамо – Нафтагас, Кабел – Хајдук, Тиса – Јединство, Бачка – Бечеј, Раднички – Омладинац, 1.мај Рума – Железничар.

не, не , не!!!!!!