Владимир Шпоња, шеф струке ОФК Кикинде: Ремете нас бизарне повреде, далеко је субота

Четврти пут у низу ремизирала је без голова ОФК Кикинда. Кикинђани су тако и на трећем везаном гостовању у Срему, након Инђије јесенас и Нових Бановаца у првом пролећном сусрету, минулог викенда у Старој Пазови, остали непоражени што је задовољавајуће, али опет у нападу није било муниције.

Последњи пут радовали су се поготку 11. новембра у Кикинди, против екипе „1. маја” из Руме, када је пети гол, у 54. минуту, постигао Радовановић па, не рачунајући судијске надокнаде, стрелци ОФК Кикинде посте 396 минута, премда је и одбрана  несавладана готово исто толико, тек 11 минута краће. Било како било, Владимир Шпоња, први тренер Кикинђана, каже да је за његовим изабраницима још једна тешка и исцрпљујућа утакмица.

– Од почетка пролећног дела првенства сусрећемо се с великим проблемима пред сваку утакмицу. Невероватне повреде које се дешавају и потом изостанци, буквално пред сами меч, озбиљно нас ремете да прикажемо квалитет који поседујемо – каже Шпоња.

Шеф струке стрепио је у суботу, јер се у петак повредио први голман Опарница.

– Повреда је за рубрику веровали или не – излазећи из аута страдала му је нога, а онда се на мечу и други голман Француски, који је до средине наставка изврсно бранио, озледио и завршио у новосадској болници. Када овоме додамо и Јокићеву расекотину задобијену у купатилу вече пред прошло коло и потом шавове на пети ноге, због чега није играо ни против Бечеја нити у Пазови, а поготово изостанак Станаћева који је прескочио целе припреме и тек ће се сада ставити на располагање, очигледно је да се боримо, пре свега, са собом па тек онда с противницима.

Не замера Шпоња онима на које тренутно рачуна.

– Увек су мотивисани и близу свог максимума, што нам, истина, још није довољно за прву пролећну радост. У Пазови смо за ривала имали врло добар и организован састав, а наш трећи голман млађани Жилић, непланирано је забележио првих 30 минута у српсколигашкој конкуренцији и то је, уз сигурног Француског, добитак из Срема. У целини, нисмо стартовали како смо прижељкивали, али због свих наведених околности морамо бити задовољни, пр свега, чврстином и жељом коју момци показују у тешким ситуацијама.

У суботу на Градски стадион долази кулски Хајдук.

– Екипа је то која вреди више од бодовног салда који има. Не треба да наглашавам да ће то за нас бити још једна претешка утакмица, слична претходним. Хајдук је показао леп и допадљив фудбал у прва три кола пролећа, сигуран сам да ће бити још бољи како други део сезоне буде одмицао. Далеко је субота, показала су нам то два минула кола, када су нам играчи доживљавали бизарне повреде петком. Пре свега, морамо да видимо  које ћемо играче имати на располагању па тек онда да правимо план за  двобој с Куљанима, али верујем у своје момке, њихов несаломиви карактер и још једну дисциплиновану партију – јасан је Шпоња.

Резултати 18. кола Српске лиге „Војводина”: Борац – Нафтагас 1:2, Хајдук – Словен 0:0, Јединство – ОФК Кикинда 0:0, Бечеј – Подунавац 0:1, Омладинац – Динамо 3:1, Железничар – Кабел 5:0, 1. мај – Тиса 1:2, Раднички – Бачка 3:0.

ПОРЕДАК: Словен 40, Железничар 38, ОФК Кикинда 30, Нафтагас 29, Омладинац 29, Кабел 28, Подунавац 26, Борац 25, Динамо 25, Раднички     25, Јединство 19, Бечеј 19, Хајдук 18, Тиса 18, 1.мај 17, Бачка 14.

У 19. колу, 23/24.3. (15.00), играће: Раднички – Борац, Бачка – 1.мај, ОФК Кикинда – Хајдук, Словен – Нафтагас, Кабел – Омладинац, Динамо – Бечеј, Тиса – Железничар, Подунавац – Јединство.  

Д. П.

(ВИДЕО) Предата листа Коалиције „Александар Вучић- Кикинда сутра”

Изборна листа кандидата за одборнике коалиције окупљене око Српске напредне странке „Александар Вучић- Кикинда сутра”...

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

Don`t copy text!