10 децембра, 2023

(ВИДЕО) Медијска бука и бес: Жељко Бодрожић на јавној расправи о медијским законима у Новом Саду

На јавној расправи у Новом Саду одржаној поводом нацрта два медијска закона: о јавном информисању и медијима односно о електронским медијима, на којој је учествовао и ресорни министар Михаило Јовановић, председник НУНС-а и Савета за штампу Жељко Бодрожић, уместо осврта на еснафска питања којима ће се регулисати будућност медијске сцене, одржао је политички говор, обраћајући се повишеним тоном осталим учесницима скупа, али и представницима Министарства.

И док у својим наступима у медијима који себе називају независним, председник НУНС-а дрвље и камење осипа по садашњој власти, којој је својевремено приписао и гашење свог недељника „Кикиндске” (иако је прави разлог био дуговање Пореској управи) Бодрожић сада „мења плочу”. Тврди да је његовим новинама инспекције слала Лига социјалдемократа Војводине!

Председник НУНС-а и Савета за штампу трепнуо није рекавши да „Кикиндске”, постоје у континуитету 24 године, иако је познато да су, после више прекида, престале да излазе пре више од годину дана, да би се опет, на кратко појавиле као подлистак „Данаса”, и потом поново нестале са киоска, након што им је Шолак заврнуо славину.

– Немојте да користите овај округли сто за политичке сукобе и злоупотребе – апеловала је представница Министарства замоливши „за цивилизовано понашање”.

Фото: mit.gov.rs

Овакав политикантски наступ, међутим, не изненађује познаваоце Бодрожићевог лика и дела с обзиром на то да челник НУНС-а никада није крио сопствене политичке апетите. Био је активан члан више странака (ДС, ГСС, ЛДП…) и кандидат на изборним листама (за одборнике и посланике, па и кандидат за председника општине), али вољом грађана на биралиштима, а на сопствену жалост, није остварио политичке амбиције.

Након што је завршио излагање, Бодрожић је напустио салу, иако га је председница Синдиката новинара Србије Драгана Чабаркапа замолила да остане и саслуша њено обраћање.

– Ја бих молила Жељка ако може да саслуша, барем кратко, моје излагање- љубазно га је замолила колегиница, али је Бодрожић изашао из сале. Послушајте уз какву опаску?!

Чабаркапа је, иначе, говорила о тешком социјалном и економском положају медијских радника и предлозима како да се он побољша, што очигледно, није предмет интересовања председника НУНС-а и Савета за штампу.

 

 

 

 

 

не, не , не!!!!!!