10 децембра, 2023

Вељко Лолић: За мој први хет-трик заслужан је читав тим

Петицом против 1. маја на јесењем растанку, севернобанатски српсколигаш опростио се од својих симпатизера, а сусрет ће памтити Вељко Лолић (19) који је остварио хет-трик. У 25. секунди започео је низ, средином првога дела погодио други пут, а пред одмор стигао и до трећег гола. Двапут је прецизан био још и Радовановић, Румљани су након 0:5 стигли до почасног поготка, а Лолић задовољно констатује:

– Очекивали смо тежи посао, али сјајно смо отворили меч и трасирали пут ка победи. Применили смо оно што радимо на тренинзима и сваки је погодак био плод тимске игре. Зато хвала саиграчима, јер да није било поменутог ја не бих стигао до првог хет-трика у каријери. Сада можемо одиграти растерећено у последњем јесењем колу, а сматрам и да нисмо без шанси у Инђији – каже Лолић.

Шеф струке Владимир Шпоња презадовољан је игром у првих сат времена.

– Након доброг низа уследио је пораз у Зрењанину и прибојавао сам се како ће екипа реаговати против Румљана. Јасно, рани гол усмерио је утакмицу, добили смо одмах самопоуздање, били сконцентрисани и разиграни. После 5:0, пружио сам шансу и четворици с клупе, али они нису били на нивоу саиграча до тог момента и у разговору након утакмице и сами су били свесни тога – истиче Шпоња.

Дакле, у суботу ће ОФК Кикинда, вероватно, на најтеже гостовање – Железничару.

– Инђијци су изгубили у дербију од Словена, али, индивидуално гледано, најбоља су екипа у лиги. Све код њих функционише на врхунском нивоу, тренер Ливаја одлично ради и има континуитет с овим тимом што је реткост у нас и сигуран сам да пораз у дербију неће на њих утицати. Надам се да ћемо ми коначно бити комплетни и онда се показати у правом светлу. Иако смо и досад учињеним задовољни, желимо да померимо границе и извучемо  максимум. Красили су нас борбеност и дисциплина ове јесени и покушаћемо на исти начин да се супротставимо Железничару. На тешком терену који нас чека, ко буде фокусиранији и мање грешио, радоваће се – јасан је Шпоња.

Резултати 14. кола: Борац – Јединство 2:0, Хајдук – Бечеј 4:1, Нафтагас – Омладинац 3:0, Словен – Железничар 2:1, ОФК Кикинда – 1.мај Рума 5:1, Подунавац – Раднички 1:0, Динамо – Бачка 2:0, Кабел – Тиса 2:0.

ПОРЕДАК: Словен 30, Железничар 28, ОФК Кикинда 26, Кабел 26, Омладинац 24, Динамо 23, Нафтагас 22, Подунавац 21, Бечеј 18, Раднички 17, Хајдук 16, Борац 16, Тиса 15, Јединство 12, 1.мај Рума 12, Бачка 10.

У 15. колу, у суботу и недељу (13.00), играће: Тиса – Борац. Бачка – Кабел, Раднички – Динамо, 1.мај Рума – Подунавац, Железничар – ОФК Кикинда, Омладинац – Словен, Бечеј – Нафтагас, Јединство – Хајдук.

не, не , не!!!!!!