Велики успех КУД „Петар Кочић“ и Милана Вашалића

У Нове Козарце су, протеклог викенда, стигле две престижне награде које су понели посвећени и вредни чланови КУД „Петар Кочић“ и њихов уметнички руководилац, Милан Вашалић.

Нас 26. Смотри фолклорних ансамбала села Србије, одржаној у Кличевцу код Пожаревца, у конкуренцији 12 ансамбала, козарачки фолклорци освојили су прво место за верно представљање играчких елемената. Милан Вашалић је, својим сувереним наступом на гајдама, освојио титулу најбољег инструменталисте Смотре.

– Ово је историјски резултат нашег ансамбла и свакако није случајан, већ је производ упорног рада, посвећености, а пре свега љубави „Кочић“ породице. Препознали су нас и наградили – каже Вашалић. – „Кочић“ је кућа пријатеља, породица свих њених чланова и свих мештана Нових Козараца. Наш Дом културе је увек пун и жив и врата су увек отворена. Сви су добродошли и, што је и највредније, осећају да баш ту, са нама, и припадају.

Стручност, креативности и невероватна енергија Вашалића који, осим гајди, свира бубњеве и још десетак архаичних дувачких и жичаних инструмената, уз таленат, преданост и труд чланова ансамбла, очекивано су и неминовно резултирали двема победама на државном нивоу.

– Све се може кад се воли. Ми смо скромни, ненаметљиви и захвални на помоћи и подршци – закључује Милан Вашалић.

КУД „Петар Кочић“ постоји већ 46 година и има 70 чланова, у пет секција. За поштовање је и чињеница да се континуирано подмлађује и обогаћује новим полазницима.

С. В. О.

Don`t copy text!