Велики фестивал плеса у Кикинди: радост за учеснике и публику

Више од 300 младих плесача данас наступа на својој манифестацији, „Kikinda dance open“-у у Хали спортова „Језеро“ у Кикинди. Организатори другог плесног такмичења у нашем граду су кикиндско Удружење спортског плеса „Dance N Soul – Ritmik“ и „Dance now“ из Зрењанина.

Такмичари од четири до 20 година подељени су по узрасним категоријама и наступају у соло, групним и формацијским тачкама. Стилови плеса које приказују жирију и публици су: модерни балет, street style, hip hop, acro style, као и наступе мажореткиња.

Поред домаћина, чланова Удружења спортског плеса „Dance N Soul – Ritmik“, своје кореографије представљају и Плесни студио „Лана“ и Балетски студио „Сара Павловски“ из Панчева, „Jump Dance“ и „Cats“ из Сомбора, „M Dance Studio“ из Сенте и Балетска школа Културног центра Кикинда.

Модерни плес, осим што доноси задовољство, има и веома позитиван утицај на личност, каже Александра Ђилас, главни тренер млађег узраста у „Dance N Soul – Ritmik“-у.

– Плес доприноси социјализацији, има велики значај за целокупни развој личности и самопоуздања – каже Александра.

Такмичарски и фестивалски наступи пред публиком и жиријем нису само прилика да се покаже научено, него и извор велике среће за све учеснике који данас, и око сцене, плешу са конкуренцијом. Пласман је, сасвим сигурно, споредан у односу на радост која је испунила Халу „Језеро“ на „Kikinda dance open“-у.

 

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

(ВИДЕО) Матурантским плесом средњошколци послали најлепшу слику из Кикинде

Уз звуке из Штраусове опере „Слепи миш” кадрил на тргу испред Градске куће матуранти средњих...

(ВИДЕО) Кикиндски малишани учествовали у Кросу РТС-а

Малишани из кикиндских вртића учествовали су на 34. кросу РТС-а „Кроз Србију“. У дворишту Гимназије „Душан Васиљев“...

Don`t copy text!