Ускршње поруке мира и благостања

Данас је Ускрс за католичке и све вернике који се служе Грегоријанским календаром. Ускршњој миси у Цркви Светог Фрање Асишког присуствовали су  многобројни верници и представници Градске управе: градоначелник Никола Лукач, његова заменица Дијана Јакшић Киурски, председник Скупштине града Младен Богдан, председник Ссавета Месне заједнице Сајан, Золтан Тот, и чланице Градског већа Валентина Мицковски и Мелита Гомбар, задужена за националне мањине, родну равноправност и бригу о породици, која је упутила честитке суграђанима који данас славе Ускрс.

– Желим да овај празник проведу у радости и миру, са својим породицама и пријатељима. Ускрс је време наде и благостања, такође и симбол новог живота, препорода и обнове, Нека нам Ускршњи празници ојачају веру и љубав, нека нам подаре добро здравље, духовни мир и благостање нашим срцима и нашим домовима, снагу, истрајност и храброст да се суочимо са свакодневним изазовима и проблемима које нам живот неминовно намеће – рекла је Мелита Гомбар. – Веома смо поносни на нашу заједноцу која је мултикултурална и мултинационална средина, радимо на ојачавању тих односа, неговању културе, традиције и међусобног суживота наших суграђана.

Испред Католичке цркве вернике су дочекали и представници Туристичке организације са фарбаним јајима и слаткишима, и чланови Драмске радионице Дечијег позоришта „Лане“.

Богаство обичаја и њихова испреплетаност међу различитим културама дају овом, као и свим другим празницима, посебно обележје. Данас православци комшијама који прослављају овај велики празник упућују честитке и од њих добијају фарбана јаја. За месец дана католици ће честитати православни Ускрс и то је само једна тачка у којој различите културе постају једна, иста, уједињена у људскости и доборосуседским односима.

С. В. О.

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

(ВИДЕО) „Козара“ поново уговара производњу са пољопривредницима

https://youtu.be/fAQrpDR18Vg?si=lN7EuMEo1aC8tKm-   Пшеницу, иако је у солидном стању, потребно је заштитити, истакао је у подкасту...

(ВИДЕО) Посета високих званичника МУП-а: Кикинда обезбеђује заштиту својих грађана

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић...

Don`t copy text!