Ускоро изградња кишне канализације: У току избор извођача

Локална самоуправа расписала је јавни позив за извођача радова на секундарној мрежи атмосферске канализације у деловима улица Моравска, Јована Стерије Поповића и Ивана Јакшића. Средства, 150 милиона динара, је обезбедила Покрајинска влада, преко конкурса Управе за капитална улагања АП Војводине.

-Решавамо вишедеценијски проблем такозваног слива Моравске захваљујући одличној сарадњи са вишим нивоима власти. Прошле године добили смо 30 милиона и ове још 150 милиона динара за пројекат који је укупне вредности 202 милиона динара – истакао је градоначелник Никола Лукач након потписивања уговора.

Кишна канализација састоји се од укупно 16 деоница каналске мреже која је формирана по принципу да се атмосферска вода сакупи и најкраћим путем евакуише до реципијента. Осим пројектованих канала потребно је изградити и известан број објеката, као што су ревизиони шахтови, сливници и пропусти.

Пројектом се предвиђа изградња уличних канала  у  дужини од 3.448 метара, 79 сливника и 290, 6 метара сливничких прикључака. Процењена укупна вредност радова без ПДВ-а износи 168.561.934 динара. Рок за подношење понуда је 13. мај.

Подсетимо и да је прошле године, захваљујући заједничком улагању Града и Покрајине, 150 милиона динара уложено у  изградњу секундарне атмосферске канализације. Овим пројектом били су обухваћени делови улица Душана Васиљева, Јаше Томића, Браће  Лаковић и Семлачке.

A.Ђ.

 

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

(ВИДЕО) Матурантским плесом средњошколци послали најлепшу слику из Кикинде

Уз звуке из Штраусове опере „Слепи миш” кадрил на тргу испред Градске куће матуранти средњих...

(ВИДЕО) Кикиндски малишани учествовали у Кросу РТС-а

Малишани из кикиндских вртића учествовали су на 34. кросу РТС-а „Кроз Србију“. У дворишту Гимназије „Душан Васиљев“...

Don`t copy text!