3 октобра, 2023

Усавршавање и стручна пракса у Аустрији за студенте економије и права

Започео је нови циклус стипендија Best of South-East који и ове године, у сарадњи са Универзитетом у Грацу, реализују Ерсте Група и Steiermärkische Sparkasse Банка. Овај програм усавршавања и даљег образовања намењен је талентованим и посвећеним студентима постдипломских и дипломских студија из области економије или права из Србије, Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Северне Македоније.

Како је саопштено, програм полазницима пружа прилику да на једном од најстаријих аустријских универзитета надограде знања стечена током студија, искусе како је радити у мултикултуралној средини и лакше закораче у професионални живот захваљујући пракси или обуци у једној од најмодернијих банкарских институција у Штајерској.

Као и до сада, заинтересовани студенти моћи ће да бирају између приправничке праксе или програма стручне праксе, који трају по годину дана, од септембра 2023. до августа 2024. године.

Студенти који буду учествовали у Trainee програму похађаће изабране курсеве на Универзитету у Грацу, док ће последња два месеца програма, или дуже, провести у једној од Steiermärkische Sparkasse банака у Југоисточној Европи. Студенти који учествују у Internship програму фокусираће се на курсеве на Универзитету у Грацу који су релевантни за завршетак њихових студија на матичним универзитетима.

Током двомесечне летње праксе, након академске године, учесници ће бити интензивно укључени у свакодневно пословање Steiermärkische Sparkasse на једној од њених локација у Штајерској или у Југоисточној Европи.

Стипендисти у оквиру програма имају право на стипендију вредну до 9.000 евра, која покрива месечни џепарац до 750 евра, школарину и регистрацију при Универзитету у Грацу, као и интензивни курс немачког језика у универзитетском језичком центру Treffpunkt Sprachen.

Рок за пријаву на овогодишњи циклус стипендија је 1. децембар до 13 часова, а детаљније информације о неопходним условима за пријаву, процедури и документацији налазе се на сајту Ерсте Банке.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

не, не , не!!!!!!