27 септембра, 2023

Униформе у кикиндској касарни: „Војска и полиција напале наркокартел”

Други сусрет љубитеља airsofta, у организацији Dragonfly, одржан је данас у некадашњој касарни на рубу Кикинде, а присуствовао је и Драган Пецарски, градски већник за спорт и омладину.

– Преко 100 учесника из целе Србије данас је овде у касарни и заиста радимо и улажемо много у спортски туризам, а ово је један од видова тога и зато се и трудимо да подржимо спорт кроз туризам који нам је врло битан, јер Кикинда, као град спорта, треба да се развија и кроз спортски туризам и кроз рекреативни спорт. Захваљујем се организаторима овог догађаја на изузетном труду и што су довели оволики број људи да се рекреативно баве својим здравим телом и здравим духом. Један од приоритета нам је проширење смештајних капацитета, јер их немамо довољно када су овакви догађаји у нашем граду – рекао је Пецарски.

Игор Бајноци, председник Dragonfly-а, појаснио је о чему је реч када се говори о airsoftu:

– Радимо симулацију одређеног сценарија, задатке за око 100 људи овог пута, а имамо и око 20 људи из Црвеног крста са којима имамо сарадњу да буду учесници. Овде ће војска и полиција да нападају мафију да би уништиле дрогу и тема је, генерално да кажемо, борба против наркокартела. Користимо реплике које не могу да се преправе и буду право оружје. Наше реплике користе гасни и електропогон. Аirsoft постаје све популарнији, јер људи желе да изађу из свог свакодневног окружења и да се врате спорту и кретању у природи и овде смо да се забавимо. Наше удружење има шест активних чланова и још двојицу на провери да видимо да ли је лице способно и одговорно да се бави овим спортом. Ове године смо конкурисали за помоћ од Града коју смо добили.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

(ВИДЕО) Свечано у Руском Селу: Откривању споменика Арсенију III Чарнојевићу присуствовао и министар Селаковић

https://youtu.be/MlYvG-bjOyM?si=sbwb-0JjjaELrL5M У порти храма Успенија Пресвете Богородице у Руском Селу, уприличено је откривање и освећење...

не, не , не!!!!!!