10 децембра, 2023

Улагања у Основну школу „Вук Караџић“

У Основној школи „Вук Караџић“ у току је замена прозора на фискултурној сали. Радове финансира Покрајински секретаријат за спорт и омладину са 3,6 милиона динара, сазнајемо од директора Ивана Пантелића. Прозори нису мењани дуго и били су у веома лошем стању.

-Оно што смо и обећали, сада испуњавамо.Посао напредује жељеном динамиком и надамо се да ће бити завршен током половине новембра, након чега ћемо моћи да наставимо са часовима физичког васпитања, а и спортским клубовима биће омогућено да тренирају у сали – истакао је Пантелић.

Радови ће обухватити замену свих прозора на сали за физичко васпитање и у делу у ком се налази справарница, као и молерско – фарбарске послове.

-Прозори су израђени од дрвета, а укључен је и Завод за заштиту споменика културе из Суботице с обзиром на то да је школа под заштитом. Осим ових, у сарадњи са поменутим секретаријатом реализоваћемо још један пројекат у оквиру ког ће бити постављена мултифункционална подлога на кошаркашком терену у школском дворишту. Вредност овог посла је 3,1 милион динара – напоменуо је наш саговорник.

Улагањима ће знатно бити унапређена настава физичког васпитања, али и спортиста и рекреативаца који користе двориште. Подсетимо да је овој школи и на конкурсу НИС-а „Заједници, заједно“ одобрено 3,5 милиона динара за замену дела кровне конструкције и црепа изнад  фискултурне сале и кабинета за музичку културу. Тако ће у школу бити уложено више од 10 милиона динара, чему се радује како 360 ученика, тако и сви запослени.

 

не, не , не!!!!!!