1 октобра, 2023

Удружење „Сова“ најбоље на такмичењу у гађању глинених голубова

Поводом прославе Дана села, великоселски ловци из Ловачког удружења „Велебит“ одржали су, прошлог викенда, такмичење у дисциплини “трап” – гађање глинених голубова. Традиционално, угостили су комшијска удружења – ловце из Кикинде, Накова, Нових Козараца и Руског Села.

На стрелишту „Циглана“ надметало се седам екипа са 35 ловаца. Иако је било неизвесно до самог краја, најбоље резултате постигли су чланови Спортског удружења за гађање летећих мета „Сова“ из Кикинде. Другопласирани су били чланови Ловачког удружења „Кикинда“, док су домаћини заузели треће место.

У појединачном пласману истакли су се чланови „Сове“ – пехар је освојио Бранислав Шибул, Милош Савин био је други, а Мирослав Максић такмичење је завршио на трећем месту.

– Погодити глиненог голуба није једноставно. Да је лако, то не би била олимпијска дисциплина – рекао је Душан Карановић Цугли из Банатског Великог Села, ловац са  педесетогодишњим стажом. – Наше ловиште је у средини, граничимо се са свима, а дивљач не познаје границе. Усмерени смо на заједничку сарадњу ради очувања дивљачи. На оваквим дружењима ловци се боље упознају и размењују искуства.

Након надметања, у Ловачком дому у Банатском Великом Селу настављено је дружење и додељени су пехари и дипломе.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

не, не , не!!!!!!