Ученици показали шта знају о здрављу

Поводом обележавања Светског дана здравља, Црвени крст био је домаћин  градском квиз такмичењу „Шта знаш о здрављу?“. Учествовало је 16 ученика из школа: „Жарко Зрењанин“, „Фејеш Клара“, „Јован Поповић“, „Миливој Оморац“, „Ђура Јакшић“, „Иво Лола Рибар“, „Мора Карољ“ и „Свети Сава“ и седам ученика из Економско-трговинске школе, Гимназије „Душан Васиљев“ и ССШ „Милош Црњански“.

У категорији подмлатка прво место деле Данијела Голић и Елена Литричин из ОШ „Ђура Јакшић“, друго место припало је  Маши Дрвењак из ОШ „Миливој Оморац“, док је трећа Андреа Ћосић из ОШ „Жарко Зрењанин“. У категорији омладине најбоља је била Невена Вуловић из ССШ „Милош Црњански“, другопласирани је Алексеј Зубанов из Гимназије  „Душан Васиљев“, а треће место заузео Богдан Ранђеловић из ССШ „Милош Црњански“.

-Ученици који су се такмичили показали су врло добро знање о здрављу, како га сачувати и шта је оно што негативно утиче на њега. Честитам им свима на труду и залагању. Наш град ће на покрајинској смотри знања, коју организује Црвени крст Војводине 11.априла у Новом Саду, представљати Данијела Голић и Елена Литричин из ОШ „Ђура Јакшић“, као и Невена Вуловић из ССШ „Милош Црњански“ – рекла је скретарка Црвеног крста Данијела Бјељац.

А.Ђ.

 

 

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

(ВИДЕО) Матурантским плесом средњошколци послали најлепшу слику из Кикинде

Уз звуке из Штраусове опере „Слепи миш” кадрил на тргу испред Градске куће матуранти средњих...

(ВИДЕО) Кикиндски малишани учествовали у Кросу РТС-а

Малишани из кикиндских вртића учествовали су на 34. кросу РТС-а „Кроз Србију“. У дворишту Гимназије „Душан Васиљев“...

Don`t copy text!