21 септембра, 2023

У суботу емоције пострани, јер улог је огроман: Дерби у Козарцима може промовисати ОФК Кикинду у новог-старог српсколигаша

Нису Кикинђани умирали у лепоти, али будући да су озбиљно схватили утакмицу против Идворана, минулога викенда, победа на Градском стадиону нити једног тренутка није била под знаком питања. У суботу следи други дерби пролећа, истовремено и последњи у сезони, за ОФК Кикинду која би евентуалном победом у Новим Козарцима, Слободи умакла недостижних девет бодова и не само учврстила лидерску позицију на војвођанском „Истоку”, већ шест кола пре краја, практично, осигурала и експресни повратак међу српсколигаше.

Посебне емоције суботњи дерби буди код тренера Кикинђана. Као тренер почетник Новокозарчанин Јевто Јарчевић у Слободи је у јесен 2009. године ударио темеље за пролећни, историјски први пласман овога клуба у Српску лигу, а за изградњу стадиона крајем осамдесетих година прошлога столећа, који сада носи име Илије Пантелића, најзаслужнији је отац Стево Јарчевић.

– Покојни отац био је 35 година у управи Слободе, стадион је посебан, најлепши спортски објекат између Зрењанина и Суботице, нераскидиво сам везан за тај простор. Навијачи су сјајни, а терен је најјачи домаћи у лиги па и шире – каже Јарчевић – Због свега за мене је суботњи окршај посебан изазов. Слобода је хомогена, види се озбиљна и чврста рука тренера Митровића, поштујем их и то искрено, али ОФК Кикинда има своје идеје и амбиције без обзира на јачину ривала.

И Марка Спахића, везисту ОФК Кикинде, вежу лепе успомене за Нове Козарце. Након одрађене казне због црвеног картона у Карађорђеву, враћа се на терен.

– У Новим Козарцима стекао сам пријатеље за цели живот, лепо смо се растали када сам се вратио у матичну ОФК Кикинду. Овде имам свој мир уз велико поверење Јарчевића. Напорно тренирамо и фокусирани смо само на терен, иако знам да ће, барем код мене, бити много емоција у суботу. Треба да постоји и тензија, уз пуну трибину биће и доброг фудбала. ОФК Кикинда је у Карађорђеву показала карактер и то у узаврелој атмосфери. Знамо да се носимо и с таквим притиском – поручује Спахић.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

(ВИДЕО) Свечано у Руском Селу: Откривању споменика Арсенију III Чарнојевићу присуствовао и министар Селаковић

https://youtu.be/MlYvG-bjOyM?si=sbwb-0JjjaELrL5M У порти храма Успенија Пресвете Богородице у Руском Селу, уприличено је откривање и освећење...

не, не , не!!!!!!