У Скупштини Србије на састанку са кинеским привредницима: Лукач и Пудар представили пројекат гео-термалних извора

Чланови Посланичке групе пријатељства са Кином састали су се у Народној скупштини са делегацијом Коморе кинеских компанија у Србији и представницима амбасаде НР Кине, са којима су разговарали о могућностима за даље унапређење сарадње, као и о будућим заједничким пројектима.

Овом приликом Миленко Јованов, председник Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања, истакао је да је захваљујући залагању и раду поменуте групе сарадња са Кином подигнута на виши ниво. То ће допринети успостављању још отворенијих односа између парламентараца две државе, као и ближој сарадњи привредника.

Градоначелник Кикинде Никола Лукач и директор кикиндског Спортског центра „Језеро“ Дејан Пудар присуствовали су састанку као представници локалне самоуправе. Кинеским привредницима представили су идејни пројекат који се односи на употребу гео-термалних извора у Кикинди као алтернативних извора грејања спортског објекта и смештајних капацитета и у туристичке сврхе.

Представници Коморе кинеских компанија у Србији оценили су да имају остварену ефикасну и успешну сарадњу са Владом Србије, Народном скупштином и локалним самоуправама, истичући да је Кина од краја 2022. године постала највећи спољно-трговински партнер Србије.

 

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!