10 децембра, 2023

У програму Туристичке организације предшколци постају најмлађи водичи

Развоју туризма у Кикинди помажу и најмлађи туристички водичи, предшколци са којима Туристичка организација од 2021. организује едукације о знаменитостима града, а од ове године и свих кикиндских села.

Подучавање деце почиње сваке године 27. септембра, на Светски дан туризма. Ове године је то била среда, па је програм назван „Туристичка среда“, каже Маријана Мирков из Туристичке организације.

– Сваке године, у сарадњи са Предшколском установом направимо нови програм. Прошле године смо посетили све вртиће у граду и селима и малишанима причали о знаменитостима Кикинде, како би они постали мали туристички водичи. Ове године имамо едукацију на терену. У лепој шетњи у трајању од 45 минута обилазимо најлепше грађевине и представљамо им брендове Кикинде. Кроз шетњу и причу малишане учимо како они да упознају госте са градом на њима разумљив начин – објашњава Маријана Мирков.

На маршрути су Градска управа, обе цркве, Музеј, станиште сова на Тргу, скулптуре испред галерије „Тера“, а шетња се завршава у најлепшој улици где предшколци добијају „акредитације“ и званично постају мали туристички водичи.

– Деца уживају, већ доста знају о знаменитостима свог града. Сада смо дали задатак шестогодишњацима у сеоским вртићима да нас позову у госте и да они нама представе знаменитости својих места – каже Миркова.

У овом поучном и занимљивом програму већ су учестовали малишани из неколико градских и сеоских вртића. Програм ће се одвијати сваке среде до 12. децембра, док сви предшколци не постану најмлађи туристички водичи који ће с поносом, на свој начин, моћи да представе свој град.

не, не , не!!!!!!