3 октобра, 2023

У Накову све генерације на концерту КУД „Извор“ и гостију


Новогодишњи концерт чланова културно-уметничког друштва традиционалан је и у Накову. Одржан је вечерас, у сали биоскопа, на задовољство великог броја мештана.

КУД „Извор“ има две млађе фолклорне секције, ревијални ансамбл и женску певачку групу са, укупно, 80 чланова.

– Вечерас се представљамо са Уначким колом , играма из Лесковца и имамо соло тачку – игре Словака – каже председница КУД-а, Сања Роквић.

Гости концерта били су градоначелник Никола Лукач и чланица Градског већа задужена за културу и образовање, Валентина Мицковски.

– Захваљујем члановима КУД „Извор“ на очувању традиције и културе наших народа, као и Mесној заједници на изузетној сарадњи са Градском управом. Ми  заиста, са задовољством, подржавамо њихов рад.

У програму су учествовали и гости – Женска певачка група „Етна“ КУД „Царза“ из Апатина и чланови Српског аматерског КУД „Свети Сава“ из Кањиже. Препуна сала мештана Накова и њихових гостију показује да култура има јако упориште у овом месту у којем се фолклор и песме завичаја генерацијама чувају од заборава.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

не, не , не!!!!!!