У иђошкој школи у току замена подова и уређење прилаза

У Основној школи „Миливој Оморац“ у Иђошу у току је замена подова у ходницима објекта, као и уређење улаза у саму зграду. Како сазнајемо од директора Александра Аћимова средства за радове обезбеђена су у градском буџету.

-Подови у ходницима нису никада мењани, постављени су приликом изградње школе и били су у изузетно лошем стању. Плочице су старе и добар део је био оштећен. Радовима ћемо умногоме побољшати безбедност ученика јер се постављају неклизајуће плочице које су знатно боље од постојећих који су биле клизаве нарочито уколико пада киша или снег – рекао је Аћимов.

Новац, 3,1 милион динара, је обезбеђен на конту инвестиционог одржава зграде. Средства су довољна за замену плочица у свим ходницима у школи.

-У школу је у протеклим годинама доста улагано, али како желимо да ученицима и запосленима обезбедимо што боље и модерније услове за рад припремили смо документацију неопходну за пројекат енергетске ефикасности. Конкурисаћемо код надлежног Покрајинског секретаријата за средства за пројекат, након чега се надам да ће нам бити одобрен и новац за санацију фасаде на самој школској згради и на сали за физичко васпитање. Када ове радове завршимо школа ће добити потпуно нови изглед и споља и изнутра – открио је наш саговорник.

Школу „Миливој Омораца“ похађа 122 ученика што је више у односу на прошлу када их је било 113 и претпрошлу  годину када је било 109 ђака. Аћимов напомиње да је за већи број ученика заслужан и конкурс Министарства за бригу о селу који додељује средства за куповину кућа младима.

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

(ВИДЕО) „Козара“ поново уговара производњу са пољопривредницима

https://youtu.be/fAQrpDR18Vg?si=lN7EuMEo1aC8tKm-   Пшеницу, иако је у солидном стању, потребно је заштитити, истакао је у подкасту...

(ВИДЕО) Посета високих званичника МУП-а: Кикинда обезбеђује заштиту својих грађана

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић...

Don`t copy text!