У ЦСУ почиње „Мај – месец математике“

У Центру за стручно усавршавање (ЦСУ) најавили су данас активности по свом редовном програму „Мај – месец математике“.

– Имаћемо пет активности за све узрасте и потрудили смо се да буду разноврсне – каже Гордана Трнић Иличић. – Почињемо у петак, када ћемо имати две радионице и један оглед са фирмом „Биосенс“ из Београда. Оглед ће се радити у пољу, коришћењем нових технологија – прскаће се кукуруз дроном и то је у складу са програмом Центра за промоцију науке. Ово је занимљиво јер ћемо касније моћи да видимо и резултате и да их упоредимо са онима на другим парцелама. Последња активност је „Манкала“, древна афричка игра.

По јавном позиву Центра за промоцију науке кикиндски Центар добио је, за своје годишње програме, највише новца до сада.

– На Јавном позиву овог центра учествујемо сваке године и овога пута добили смо највише новца до сада – 793.280 динара, што ће бити утрошено на укупно четири пројекта и на 12 програма који се, по нашем плану, одвијају током целе године. Један од програма је „Шта сове лове“. Реализује се са Центром из Шапца, одакле ће нам доћи гости који ће учествовати у радионици на ову тему – рекла је Трнић Иличић.

Директор ЦСУ, Дејан Карановић истакао је да се у њиховом Научном клубу редовно организују радионице за ђаке, а бесплатно коришћење опреме је, уз претходни договор, доступно свима.

 

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

(ВИДЕО) Матурантским плесом средњошколци послали најлепшу слику из Кикинде

Уз звуке из Штраусове опере „Слепи миш” кадрил на тргу испред Градске куће матуранти средњих...

(ВИДЕО) Кикиндски малишани учествовали у Кросу РТС-а

Малишани из кикиндских вртића учествовали су на 34. кросу РТС-а „Кроз Србију“. У дворишту Гимназије „Душан Васиљев“...

Don`t copy text!